torsdag 10 juni 2010

Jag orkar bara inte bry mig ..

Israel låter palestinierna äta chips, kex och juice .. men tillåter inte cement så att de kan återuppbygga husen som de bor i eller medicinsk utrustning för de som är sjuka och döende???

Svenska folket vill ha en statsminister som inte ens lyckats övertyga mer än 2 tredjedelar av sitt eget parti??

Vi vill uppenbarligen också byta ut en välfungerande ekonomi mot något som inte ens de närmast berörda kan redogöra för på ett begripligt sätt??

Vi längtar efter att fördyra alla transporter, riva upp öppna, oläkbara sår i svensk natur och påverka djurlivet för all framtid bara för att få höghastighetståg som symboliserar någon form av seger för .. ja, vem då?? Och vi vill inget hellre än att få våra varupriser och bensinpriser höjda av samma skäl .. men till vilken nytta??

Vi har också bestämt oss för att den som en gång felat ALLTID och för evigt bör bestraffas och uteslutas ur samhället!!! VI .. de GODA människorna .. är ofelbara och har rätt att döma och utesluta och den som inte lagligen straffats är absolut och heligt oskyldig!!! VI skulle aldrig vara medskyldiga till mord .. men kräver att människor ska utvisas till döden i andra länder .. och vänder ryggen till.

Vi inbillar oss att alla beslut som fattas inom Försäkringskassan är resultatet av regeringsbeslut och vägrar enögt att inse att så här har det varit i evigheter och så här kommer det att fortsätta i oändligheter om ingen synar Försäkringskassans system att fatta beslut och tolka regler, lagar, lagförslag(?), motioner(?) och rena diskussionsunderlag(?) helt efter eget godtycke?

Att en statlig myndighet som är finansierad av folket genom skattemedel alldeles för ofta bemöter sina uppdragsgivare som ekonomiska TERRORISTER eller FIENDER är inte ett politiskt problem. Det är ett attitydproblem, ett ledningsproblem och ett häpnadsväckande bevis på ointresse och inkompetens, enligt min uppfattning.

Vilken regering som helst kan stifta vilka lagar som helst .. Försäkringskassan kommer garanterat att tolka dessa lagar på ett sätt som är förmånligt för myndigheten och oförmånligt för individen. Någonting är i grunden fel med Försäkringskassan .. och kommer att fortsätta vara det oavsett vad som händer i höst!!

Ingen regering eller politisk allians verkar förstå HUR fruktansvärt dåligt kommunikationen är mellan Försäkringskassan och de som är beroende av dess beslut.

Vi verkar också tro att det bara är att välja en regering som kan BESTÄMMA sig för att alla ska få jobb och .. vips .. så får alla jobb? Skriva önskemål på ett papper .. så blir det en verklighet?? Alla ska få det de vill ha .. vips .. så mår alla bra? Om det blir för dyrt .. så höjs skatten och så blir alla glada?

Och jag blir så trött och jag orkar inte bry mig.

Tack och lov för att jag inte är så dum att jag har hängt upp mitt liv på att lita på varken det ena eller andra politiska alternativet.

5 kommentarer:

 1. För oss troende är det snart bara Jultomten kvar.

  SvaraRadera
 2. Folket i sverige kommer få riktigt duktigt med skit under de kommande åren för sin politiska slapphet och sin oförmåga att hålla politikerna i koppel. Som man tyckte om tyskarna efter andra världskriget kommer man nu tycka om svenskarna, dvs: de dumma jävlarna har bara sig själva att skylla

  efter senaste lagförslaget riskerar vårt företag att krascha eftersom vi nu inte längre i förväg kan få reda på om vårt sortiment kommer förbjudas eller ej, så ... Jag lämnar den laglydiga sidan nu och går över till den enda sida jag kan leva på utan att behöva ha ångest för om staten kommer komma och ta mina grejer eller ej, nämligen: den kriminella sidan.

  Grattis, sverige har jusst förlorat en högintelligent framtidsvisionär och vunnit en högintelligent och mycket destruktiv framtidskontruktör vars enda mål numera är att riva sverige, och det så fort det nånsin bara går... Have a nice hell! I know it'll be hot! Fuck you sverige och alla som bor här!!!

  SvaraRadera
 3. GRANNY .. äsch, än så länge är det bara statistik. Fullt så godtrogna är väl inte svenskarna?? Eller ...????

  ANONYM .. om det inte kommer en trovärdigare ekonomisk redovisning och en mer faktabaserad politik så kommer det inte att vara någon större idé med småföretagande eller framtidsplanerande. Men så långt som att riva Sverige .. det är väl ändå att ta i!!

  SvaraRadera
 4. Vem var det som sa "högintelligent" ?

  SvaraRadera
 5. Upp med hakan nu. Det här är inget valresultat. Vi har en lång valrörelse framöver. Gläds istället åt att även SCB fångar upp den svängning i opinionen som påbörjades efter att de rödgröna lade fram sin skuggbudget.

  V

  SvaraRadera