måndag 21 juni 2010

Hur vill vi ha våra politiker egentligen??

Vill vi verkligen ha människor som trycker i oss tillrättalagd statistik som passar som handsken till de åsikter de vill att vi ska köpa?

Vill vi ha politiker som mer ägnar sig åt att smutskasta motståndarens argument och förslag än att förklara och motivera sina egna??

Vill vi ha maktsugna karriärister som hånler och smutskastar varandra på bästa sändningstid utan att för ett ögonblick ägna OSS och våra behov en enda tanke??

Tycker vi verkligen att det är så kul att få påhälsning av politiska dörrknackare som bara vill tala om vad vi ska tycka och vad som är bäst för oss .. enligt deras beslut.

Ja, tydligen!

För annars förstår jag inte varför vi blir så rädda och provocerade om någon avviker från den mallen? Om någon bestämmer sig för att hälsa på och lyssna på vad vi vill .. så är det löjligt och lite skrämmande.

Om någon vill försöka samla oss och engagera oss i egen företagssamhet eller egna initiativ .. då skyggar vi skrämt undan .. SKA VI???

Och om nu Maud Olofsson tycker att det är trevligt att få ett inslag av glädje, sång och musik samtidigt som hon vill förmedla ett politiskt budskap ...

.. då reser vi oss som en man och tycker att det är fruktansvärt PINSAMT!!

Så har vi ALDRIG GJORT FÖRUT!!!!

Vi får de politiker vi förtjänar. Men det värsta är, tycker jag .. att vi blir som dem, att vi för våra egna politiska diskussioner på samma sätt som dem och hånler, smutskastar, använder svaga argument och undviker att tala om vad vi egentligen vill.

1 kommentar:

  1. Missa inte krönikören Julia Caesars knivskarpa samhällsanalyser:

    http://www.korta.nu/jc

    SvaraRadera