onsdag 27 januari 2016

Gode Gud, låt mig inte dö på ett roligt sätt!


En gång för flera år sedan blev jag bjuden på en kväll med landets ståupp-elit. Jag är inte direkt lättskrattad på kommando och kände mig lätt tveksam inför kvällen och till en början besannades alla mina värsta farhågor.

Det ena pinsamma underlivsskämtet efterträdde det andra och många vevade hysteriskt nedåt för att inkassera skratt för egen bekräftelse. Jag kände mig som en glädjedödande katt bland gapskrattande hermeliner och ville bara att det skulle ta slut.

Men så kliver en för mig okänd man in på scenen och börjar tala om döden på ett stillsamt sätt. Han berättade sorgset om mannen som blev ihjälslagen med en djupfryst falukorv som hans frustrerade hustru nyss tagit fram ur frysen .. och sände upp en bön till Herren på sjungande finlandssvenska .... Gode Gud, låt mig inte dö på ett roligt sätt.

Med tanke på hur mycket jag skrattade medan han beskrev alla ovärdiga sätt människor dött på genom tiderna, så var det en bön att ta på fullt allvar.

I måndags knivhöggs en ung 22-årig kvinna till döds på ett hem för ensamkommande flyktingungdomar. Samma dag talade Mölndals stads kommunalråd Marie Östh Karlsson i Mölndals-Posten och sa .. Det är tråkigt och traumatiskt för alla, speciellt för familjen, men också för arbetskamraterna naturligtvis. Sen kan jag inte låta bli att låta tanken gå till mannen som gjort dådet, det är också en människa bakom.

En ung människa mördas när livet som vuxen precis har börjat, och det "är tråkigt och traumatiskt för alla" och så måste vi naturligtvis tänka på "mannen(?)" som av någon orsak tvingades begå detta "tråkiga och traumatiska"?

På tisdagsmorgonen intervjuades Rikspolischef Dan Eliasson i God Morgon Sverige .. "Man blir naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar, naturligtvis den som blir dödad och dennes anhöriga, men också för en enskild ung kille som begår en sån här förskräcklig händelse, vad har den personen varit med om för någonting, vilka omständigheter har den killen växt upp under, vad är det för trauman han bär med sig? Hela den här flyktingkrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av världen, och vi får hjälpa till och försöka lösa det här efter bästa förmåga".

Vår rikspolischef avfärdar offret med att "man blir naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar" och fortsätter med sin upplevda förtvivlan över att "en enskild ung kille(?)" .. förmodligen ..  levt ett så orättvist hårt liv att han hamnat i en situation där han, svårt traumatiserad på grund av okända upplevelser, fanns sig tvingad att "begå en sån här förskräcklig händelse" .. som att sätta kniven i ryggen på en jämnårig kvinna?

Begå en händelse??? Finns det ofta med i polisens brottsbeskrivning?

Så när jag nu vänder mig till Gud i ärenden som rör min död så ber jag inte bara om att få slippa dö en rolig död som hamnar bland Aftonbladets rubriker, utan också om att få slippa bli mördad av någon stackare som Rikspolischef Dan Eliasson och mitt eget kommunalråd tycker synd om.

Värst skulle det naturligtvis vara om jag blev ihjälslagen med en djupfryst falukorv av en asylsökande, rasifierad, kulturpersonlighet med kontakter i regeringen .. typ den "kompis" som statsministern skulle bli kompis med? Förmodligen skulle jag då anklagas för att ha provocerat fram min egen död genom min blotta existens.


Men, på tal om Rikspolischefen .. det verkar som om poliserna flyr från hans nya arbetsplats till hans gamla arbetsplats, för att ersätta de tjänstemän som flydde från den arbetsplatsen under tiden han själv ansvarade för myndigheten .. "en modern ledare med både juridisk erfarenhet och erfarenhet av att leda stora myndigheter" .. som Anders Ygeman stolt presenterade honom vid utnämningen. "Jag har det största förtroendet för honom".


12 kommentarer:

 1. Ja men det är väl kul att en person har förtroende för honom. Jag vill bara kräkas på den svenska mentaliteten. Daltande daltande daltande det är syyyyyyyynd om mördaren/våldtäktsmannen/misshandlaren. NEJ! Så fan heller! Precis som 15 åringen som höggs ihjäl på sin egen skola. Vilka får gråta ut Ab? Mördarens familj så klart. Han var ju mobbad och skulle bara återställa sin heder. Ja men då så! Carry on nothing to see here (förutom en 15åring med en kniv i ryggen). Knivar i ryggen är det en specialitet från MÖ? För här är det det fegaste man kan göra. Stackars pojke, och stackars kvinna.

  hade ingen aning om att du bodde här nere. Hade fått för mig att du var typ norrlänning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie Östh Karlsson är inte mitt kommunalråd .. men kunde lika gärna ha varit det trots att jag är bosatt mitt i landet. Varken i norr eller söder, alltså .. ;-)

   Radera
  2. För oss i söder ligger "mitt i landet" ungefär i höjd med Göteborg. Och allt norr om Karlstad är den norrländska vildmarken, med fjäll och renar.

   Radera
  3. hähä jag har annars hört att "allt norr om Göteborg är norrland". Från en stolt "Gbg är Sveriges framsida" göteborgare

   Radera
  4. Gumman Gummander27/1/16 16:49

   Norr om Göteborg? Då har ni aldrig hört talas om skåningen som varit i Norrland en gång men där var så räligt så han vände i Markaryd. :-)

   Radera
 2. Hej.

  Det finns inget jag kan skriva om detta kommunalråd, eller Eliasson, som inte är brottsligt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Hur man någonsin fick för sig att sätta om så en fd punkar men då till lika en fd anarkist som polischef har sedan dagen det gjordes fått mig att förstå att det sista av lilla förståndet som var kvar hos politikerna helt är försvunnet.

  SvaraRadera
 4. Att den politiska eliten hatar och föraktar den hederlige skattebetalaren torde stå klart för alla normalbegåvade.
  Det är från min sida ömsesidigt tillbaka.

  SvaraRadera
 5. Tyvärr är det mitt kommunalråd. Jag har haft inlägg om henne på både Den sjätte mannen och Motpol. Situationen i Mölndal och Sverige är vedervärdig. Dessa s k ledare är landsförrädare och hatar oss svenskar.
  Bo Adolfsson, Mölndal

  SvaraRadera
 6. Hej Anybody! När alla vi väljare och skattebetalare går samman och avsätter dessa politrucker blir jag nöjd! Vi får börja med demonstrationer mot olämpliga och kostsamma generaldirrar!

  SvaraRadera
 7. Gumman Gummander27/1/16 16:47

  Var det någon som sa det samma om Trollhättemördaren?

  Och hur i hela fridens dar kan man utse en så uppenbart olämplig kräkare som Dan Eliasson till ett så viktigt uppdrag?

  SvaraRadera
 8. Dom är tvungna att dalta. Annars blir flyktingbarnens heder naggad i kanten. Och det kan komma värre oroligheter som en följd. Agendan sätts numera av flyktingbarnen vi är inte längre herrar i vårt eget hus...

  SvaraRadera