onsdag 13 januari 2016

Under ca 6 års tid har ..


.. landets media- och kulturelit, politikerna och övriga makthavare gjort sitt bästa för att skrämma väljarna för Sverigedemokraternas rasistiska, fascistiska och nazistiska politik och medlemmar. Helvetet skulle vara att föredra om SD får makt i landet och de som samarbetar eller på annat sätt ser dem som ett parti bland andra kommer att brinna i den eviga skärselden.

Allt har diskuterats eller beslutats i förhållande till Sverigedemokraterna och nog har de lyckats skrämmas allt!

Men, kanske inte på det sätt som de tänkt sig.

Orsaken till min rädsla och oro är inte invandringen eller människor från andra länder. Vi kommer att få problem, det är givet .. men om de som styr ser problemen så går de att lösa på sikt och människan är anpassningsbar i det långa loppet. Men sopas problemen under mattan så kommer alla att få betala ett högt pris innan vi kommer dit.

Det som jag är mest rädd för i dag är media - och kultureliten, politikerna och övriga makthavare. Varje lögn, varje svek, varje förtigande, alla fega undanmanövrar, allt som begravts i meningslösa, kostnadskrävande utredningar och varje "sanning" som inte har stämt med min upplevda verklighet har varit som att skala bort lager efter lager av tillit tills det inte finns något kvar.

År 2009 trodde jag faktiskt på vårt politiska system och på de nyheter jag tog del av. I dag följde jag partiledardebatten och insåg att jag inte trodde på någon eller något av det jag såg eller hörde och det mest skrämmande var att jag faktiskt inte tror att någon av talarna gjorde det heller.

De verkade minst lika osäkra och rädda för samma saker som jag?

Ärligt talat, jag börjar bli orolig på fullt allvar för vad som kan hända om detta får fortgå i 970 dagar till?

Sverigedemokraterna känns som ett litet problem jämfört med dem som ser det som sin huvuduppgift att "förhålla sig till" dem.


7 kommentarer:

 1. Japp ... för ca fem år sedan började jag undra om sjukklövern var riktigt sanna. Det var ju liksom lika illa om de storljög eller ar okunniga. Jag kunde inte bestämma mig för vilket just då.

  Idag ser det dock ut som rubbet var okunniga. Några visar på bättring, men det är väldigt uppenbart att det tar emot och man är måttligt intresserade av att snabbt inhämta den kunskap de tidigare saknat och analysera orsaker och konsekvenser.

  /Majsan

  SvaraRadera
 2. Nåt som jag har känt som en olustkänsla men som blivit helt uppenbart nu efter Köln och Kungsträdgården är att följande scenario spelas upp:

  Intervju, SVT eller SR, en ”vanlig” eller åtminstone någon ej etablerad person får möjlighet att uttrycka sina farhågor och funderingar runt vad som upplevs som mörkning av ökande våld, sexuella ofredanden, bildningsnivån hos olika invandrargrupper, m.m. Då finns alltid i studion eller på annat ställe en genusvetare, en kriminolog eller senast igår en professor i nåt, som förklarar att vår upplevelse är helt fel och att om statistik fanns och skulle offentliggöras skulle det kunna skada sakligheten i debatten, för allmänheten kan dra fel slutsatser och förstår inte komplexiteten i problemet.

  Lustigt tycker jag, när man ska övertyga folk att tilläggsisolera huset, köpa bilar med ABS bromsar, använda vinterdäck, äta korrekt, eller stort sett vad som helst annat, är just statistik ett av de tyngre argumenten.

  SvaraRadera
 3. Nu när även den stora folkmassan börjar ge upp hoppet om både alliansen och regeringen. Då bjuder regeringen upp till förhandlingar med alla partier i riksdagen utom SD....Detta trots att allihop har fått anamma SDs politik...Vad tror dom att det ger för
  signaler ? Det känns som om hela det politiska systemet i Sverige är på väg att krackilera.

  SvaraRadera
 4. Sverige måste dra ned på de ekonomiska incitamenten för migranter att komma! Varför finns inget enhetligt i EU? Och det bästa för invandrare / flyktingar är väl ändå att bosätta sig i närområdet, där liknande kultur och samma språk är accepterat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. men där finns det ingen som kastar ut pengar utan att kräva en motprestation .

   Radera
 5. Hej.

  Jag vill göra en invändning och det mot formulering att vi kommer att få problem. Den är felaktig. Vi har problem nu, och dessa består till snart sagt etthundra procent på invandrarna och den politik som låtit dessa komma till Sverige och stanna i Sverige.

  Våra härskare (för ledare är de inte) valde att göra på sämsta tänkbara sätt. Ingen humanitet, ingen plan och inget syfte annat än invandring som självändamål.

  Det har varit märkligt tyst om attityden från myndigheter och människor med tolkningsföreträde att vi medborgare inte kan hantera fakta. Menar dessa att vi saknar den kognitiva funktionen, att vi saknar kunskap om att tolka och förstå data? Tror de verkligen att vår enda källa till kunskap är indoktrineringen via grundskolan, Aftonbladet och statsmedia? Förolämpande, om så är fallet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 6. Uffe Häger14/1/16 15:18

  Känner igen mig i det du skriver.

  SvaraRadera