onsdag 6 januari 2016

"Öppna och raka besked ..


.. ska vi använda oss av så ofta det överhuvudtaget går. Här så måste man ju protestera mot det som är närmast medeltida metoder", förklarade utrikesminister Margot Wallström (S) i Bryssel, när Sverige protesterade mot den offentliga pryglingen av bloggaren Raif Badawi i Saudiarabien.

Och om Margot Wallström kan använda sig av orden medeltida metoder när hon beskriver Saudiarabiens rättssystem så borde jag kunna skriva om alla arabiska/afrikanska män som har en medeltida kvinnosyn med i bagaget när de passerar Sveriges gränser.

Men efter att ha följt den ängsliga "nyhetsrapporteringen" efter sexterrorn i Köln på nyårsafton så är jag inte säker på det?

Det som händer i Tyskland, händer också här, fast än så länge i mindre skala.

Taktiken är den samma .. grupper av unga män samlas runt unga kvinnor och på så sätt döljer de sexuella trakasserier och övergrepp de utsätter dem för. På det stora badhuset i vår näraliggande kommun är det snarare en regel än ett undantag att unga flickor blir klämda på brösten, blir tafsade på, får erigerade penisar tryckta mot kroppen eller får fingrar uppkörda i underlivet. Det fordras en viss planering för att kunna besöka det badhuset.

Många unga kvinnor har lärt sig att undvika stora grupper unga män från "andra kulturer" på vägen hem från skolan, eftersom risken för "handpåläggning" och sexuellt färgade erbjudanden är påtaglig. Det är inte ett rasistiskt färgat påstående utan något som faktiskt sker .. trots att ingen önskar det .. eller ens vill erkänna det.

Medeltida män i ett modernt samhälle.

I början av december utsattes en kvinna för sexuella övergrepp i samband med en julmarknad på biblioteket i Rättvik. Det skedde då en man trängde sig in på toaletten som hon uppsökte och ingen hjälp fanns att få eftersom ingen uppmärksammade vad som skedde innanför den stängda dörren.

Den unge mannen kom från ett näraliggande asylboende, hade inte varit i Sverige i mer än tre veckor och greps av polis samma dag.

En orolig pappa hör av sig till Rättviks kommunchef Ulf Israelsson och undrar om kommunen numera kan anses vara trygg att bo i.

Kan ni garantera våra döttrars säkerhet under skoltid och på vägen till och från skolan?”, skriver den orolige pappan i ett mejl.

Men svaret han fick från kommunchefen var inte vad han hade väntat sig.

I stället för en försäkran om att kommunchefen tar hans oro på allvar får han veta att .. “Som du förstår så möts olika kulturer och det kan lätt bli olika typer av missförstånd och åsiktsskillnader”.

Våldtäkt, sexuella trakasserier och övergrepp är inte missförstånd eller tecken på åsiktsskillnader .. oavsett vem förövaren är. Vi måste inte acceptera  eller förhålla oss till förövarens kulturella hemhörighet eller inlärda syn på kvinnor när vi blir utsatta för brott.

Det borde vara en självklarhet, men tyvärr så är det ingen som vill röra vid det verkliga problemet .. unga män som fostrats till en medeltida kvinnosyn där kvinnan är mannens ägodel. En kvinnosyn som gör att de lägger ansvaret för sina egna handlingar på kvinnorna som de antastar.

Det här är svårt att skriva. Det är nästan förbjudet att påstå att män från andra kulturer, där det anses att kvinnan är ansvarig för de lustar de framkallar hos männen, kan vara en risk för unga kvinnor i ett samhälle som förespråkar kvinnans rätt till sin egen kropp och sitt eget liv.

De partier och de politiker som påstår sig stå på barrikaderna för kvinnans rätt i ett jämlikt samhälle hukar sig och blundar för problemen och förvandlar verkliga, och för kvinnan traumatiska, händelser till pinsamheter som bör förtigas för att inte skapa främlingsfientlighet som i förlängningen kan hota deras partiers möjlighet att nå i riksdagen

Vilket gör att vi anpassar oss och hamnar på ruta ett igen när det gäller den kvinnliga jämställdheten. Det blir återigen kvinnans fel när hon blir våldtagen eller utsatt för övergrepp. Samhället ställer sig på förövarens sida och ursäktar sig med att .. när olika kulturer möts kan det lätt bli olika typer av missförstånd och åsiktsskillnader.

Det är inte ondska som ligger bakom det växande problemet med sexterrorister utan en medeltida kvinnosyn hos unga män som fostrats till att tro att de har rätt att förgripa sig på alla kvinnor som vistas oskylda i samhället utan en man som de tillhör. Det finns all anledning att ta det problemet på allvar och det är lika viktigt att utbilda dessa obildade män i hur svensk rättvisa ser på deras agerande som att utbilda dem i svenska språket.

Vi har två uttalat feministiska partier som särskiljer sig i synen på hur kärleksbudskapet kan lösa alla problem .. Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ. Det är också de som är ivrigast att sätta gränsen för rösträtt till 16 år. Då ligger det väl också nära till hands att begära att just de partierna ska komma med någon slags strategi för hur alla nyanlända unga män ska utbildas till fullvärdiga medborgare med feministiska värderingar och jämlik grundsyn INNAN de släpps ut i samhället bland alla 16-åriga unga kvinnor som borde ha rätt att vistas fritt i samhället utan att riskera att bli utsatta för våldtäkt eller sexuella övergrepp.

Med tanke på engagemanget hos alla stridbara feminister och jämställdhetsivrare på nätet borde det väl inte vara så svårt att få fram grupper av frivilliga krafter som kan avsätta tid och engagemang för att undervisa de unga männen direkt efter ankomsten?

Gudrun Schyman håller redan nu kurser som ska göra det enklare för människor att nå sin fulla mänskliga kapacitet, bortom normerande hierarkier och begränsande stereotyper  .. så ge civilsamhällets upplysta och engagerade feminister möjlighet att sprida information på asylboendena om hur en riktig man beter sig i ett modernt och jämställt samhälle.


Men då måste de förstås först erkänna att problemet finns?DN, SvD, Expr.,

17 kommentarer:

 1. Hur många månaders fängelse fick de gatubarn som begick gruppvåldtäkt vid Fåfängan? Svensk rättvisa tar lätt på kvinnors rätt att inte bli våldtagna så länge förövaren bara tillhör en offergrupp.

  SvaraRadera
 2. Den här undfallenheten mot sexuella förövare gör mig vansinnig!
  Antar att det enda som återstår är att skaffa sig ett kyskhetsbälte och tillverka sin egen pepparspray och kanske påbörja en pistolskyttekurs eftersom politiker och rättsväsende uppenbarligen inte tänker ta kvinnornas parti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att tydliggöra menar jag naturligtvis invandrade sexuella förövare, för de svenska sexuella förövarna straffas ju...
   "Allas lika värde" Not!

   Radera
 3. Och i mötet med EU:s migrationsansvariga betonar Morgan Johansson är id-kontroller bara är temporära och att återgång till fria gränser ska ske så snart som möjligt. Inte ett ord om att eu-anpassa förmåner till asylanter! Men det är viktigt att minnas till nästa val.

  SvaraRadera
 4. Bra att du skriver om detta, men även du är motsägelsefull.

  "Men efter att ha följt den ängsliga "nyhetsrapporteringen" efter sexterrorn i Köln på nyårsafton så är jag inte säker på det?"

  Jag gillar att du beskriver det som "sexterror", för det är vad det handlar om (återkommer till detta nedan).

  Men samtidigt.

  "Det är inte ondska som ligger bakom det växande problemet med sexterrorister utan en medeltida kvinnosyn hos unga män som fostrats till att tro att de har rätt att förgripa sig på alla kvinnor som vistas oskylda i samhället utan en man som de tillhör. Det finns all anledning att ta det problemet på allvar och det är lika viktigt att utbilda dessa obildade män i hur svensk rättvisa ser på deras agerande som att utbilda dem i svenska språket."

  Som om problemet kan lösas med utbildning.

  Sorry, men kan det inte.

  För dem som varit vakna har man kunnat en ökad aktivitet från jihadister. Senast på nyårsafton var det en mängd artiklar om ett förväntat terrordåd i München. Antagligen fick skriverierna och den ökade polisnärvaron förövarna att ställa in sitt dåd. Åtminstone de dåd som skulle utföras med vapen i hand och som skulle framstå som otvetydiga. Men detta betyder inte att all jihadism på nyårsafton till året 2016 blev inställd.

  Om detta kan folket i Köln, Hamburg, Gävle och Kalmar vittna. Unga vita kvinnor som blir omringade och terroriserade av grupper av män med arabiskt ursprung.

  Tror du/ni andra som är osäkra, verkligen att detta var en tillfällighet.

  I mitt jobb ingår att inte att tro på tillfälligheter. Åtminstone inte när dessa tillfälligheter uppstår i antal av fler än tre som dessutom är intimt förknippade (i detta sammanhang vet vi dessutom inte hur många av dessa sextrakasserier som verkligen skett runt om i Europa).

  Vad jag vill säga?

  Jo, för jihadisterna är enligt många källor (som jag inte kan räkna upp på en offentlig blogg) 2016 det första året i en följd av år som ska leda till kalifatets återkomst. Nyårsafton 2016 var alltså en viktig händelse för dessa jihadister, en händelse att fira och att markera sitt förakt för den västerländska civilisationen. När nu vapenattackerna blev inställda, blev man tvungen att ta till annan terror. Utan vapen vågar inte jihadister ge sig på storvuxna europeiska män. Kvinnor blev i stället deras mål.

  Tror du jag svamlar? Vänta ett år eller två, så får du se att jag hade rätt.

  Bara en sån sak, varför kom alla dessa unga män i vapenför ålder just i höstas? Var det också en tillfällighet?

  V

  PS. Ursäkta jag använder din blogg för detta upprop, men du är en av de få bloggare jag litar på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att kunna lösa ett problem måste man först erkänna det, eller hur? Och så länge som ingen vågar ens erkänna att problemet finns är det oerhört svårt att ens tala om det .. än mindre skriva öppet.

   Så .. visst, valet är att vara försiktig eller låtsas att det är Någon Annans problem. Vilket är motsägelsefullt i sig.

   2010 skapades hashtagen #prataomdet efter en artikel i DN .. http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/dags-att-prata-om-det/ .. där alla kvinnor kunde berätta om upplevda sexövergrepp. I dag rapporteras inte sexövergrepp som begås av män med en medeltida kvinnosyn av rädsla för främlingsfientlighet?

   Jag tror inte heller att det går att utbilda bort ett invant beteende men problemet måste ut i ljuset för att kunna bekämpas .. och jag är faktiskt inte modigare än så här.

   Radera
  2. Men va f-n. Vi har inte tid att gå som katten runt het gröt. Det händer nu och här, runt omkring oss.

   Om svenska kvinnor säger med gemensam och stark röst: Nej tvi för den lede, så här vill vi inte ha det!

   Så kommer de flesta av oss svenska män se till att ni slipper.

   Men, det kommer kosta en och annan PK-poäng.

   V

   Radera
  3. Om de vanliga svenska kvinnorna skulle säga "Nej tvi för den lede, så här vill vi inte ha det!" skulle det bara resultera i en våldsam debatt om hur nazismen/fascismen/rasismen sprider sig i landet och om SD:s negativa inverkan på kvinnor.

   Jag söker inga PK-poäng men är inte självmordsbenägen heller .. ;-)

   Radera
  4. Men vad är värst, att inte kunna gå ute i samhället och känna sig trygg till person.

   Eller att delta i våldsam debatt om rasism-spridning eller SD:s påverkan på kvinnor.

   Jag anklagar inte dig för att söka PK-poäng. Jag säger att om ni svenska kvinnor vill att vi svenska män ska stå upp för er, skydda er och se till att ni inte utsätts för sexterror, så kommer det att kosta SAMHÄLLET ett (stort) antal PK-poäng.

   V

   :-)

   Radera
  5. Tyvärr så tror jag att Samhället hellre offrar kvinnorna än avstår från en enda PK-poäng. Åtminstone fram till den dag någon kändis högst upp på maktstegen drabbas personligen. ;-)

   Radera
  6. Den enda lösningen är att omedelbart kasta ut dessa förövare ur landet. Hur jävla svårt kan det vara? Vi, läs politikerna, måste sluta att stryka dessa medeltida fanatiker och våldtäktsmän medhårs. Det i sanning dags att sätta ner foten och slå näven i bordet och få något konkret gjort! //tompas11

   Radera
 5. VARNING! Detta kan uppfattas som ironi.
  Det är ju tur att det nu införs separata badtider för kvinnor.
  Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 6. Systemkollapsen ligger som i ett radband nu. Svensk feminism och jämställdhet står uppenbarligen inför sin. Så är det bara. Kvinnor och män i Sverige måste ta de individuella och privata besluten nu.

  SvaraRadera
 7. Hej.

  Skjut, gräv & tig.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! /T

   Radera
  2. "Den som kämpar emot monster, bör akta sig så att han själv inte blir ett. Ty om du ser ner i avgrunden länge nog, ser också avgrunden ner i dig."
   (Friedrich Nietzsche)

   Vänliga hälsningar
   /cpc

   Radera
  3. Hear hear! jag håller på att kolla upp det här med vapenlicens. Om nån jävel får för sig att han kan göra vad han vill med mig och min kropp kan jag göra vad jag vill med hans.

   Radera