torsdag 28 januari 2016

"Vi har en väldigt klar riktning" ..

.. säger Stefan Löfven när han tillfrågas om hur han ser på SSU-ordföranden Philip Botströms uttalande att det känns som att "regeringen har tappat bort riktningen".

Men jag tänker inte hålla på att ändra kurs för det. Vi har en kurs och den är viktig .. fortsätter statsministern.

Jojo .. det där vet jag allt om. Jag kan nog nästan påstå att jag är specialist på att handskas med någon som bestämt sig för att "vi har en väldigt klar riktning", inte är mottaglig för sakskäl utan vidhåller .. "jag tänker inte hålla på att ändra kurs för det. Vi har en kurs och den är viktig".

Vi upplever samma konflikt varje dag, sju dagar i veckan .. min irländska Rackarkott och jag.

Och precis som Stefan Löfven har hon aldrig fått mig att förstå VILKEN riktning, VARFÖR vi absolut måste ha den riktningen eller VAD som väntar om vi nu .. mot förmodan .. skulle komma fram till något för mig okänt mål?

Men Rackarkotten stretar på utan att lyssna på mina protester. Denna obestämbara riktning, mot ett lika obestämt mål .. som varierar från dag till dag .. är det tydligen oerhört viktigt att hålla fast vid, åtminstone om man är en hittehund från Irland eller en statsminister från Sverige.

Men jag ska inte sitta här och påstå att min älskade irländska ros liknar Stefan Löfven. Det är bara det här med riktningen som de verkar ha gemensamt. I övrigt har hon förvandlats från en osäker och försiktig hund till en trygg familjevovve.

Hon är MIN hund.

Den Makalöse Maurice har av okända orsaker blivit Makens katt, men Milly och jag, vi håller ihop i vått och torrt och i alla möjliga och omöjliga riktningar. Medan Maken är så korkad att han sitter som förlamad i timmar med en katt innanför tröjan bara för att han har upptäckt okända moderskänslor inom sig själv och inte vill väcka "den lille mannen".

Men å andra sidan är jag lika korkad när jag blir löjligt ömsint och vekhjärtad när en stor svartvit Rackarkott visar så stort förtroende att hon somnar på min arm i min säng. Så jag ligger där på en tredjedels madrass med en fjärdedels täcke över halva kroppen och känner mig .. hmm .. tacksam?


För undvikande av missförstånd vill jag redan nu påpeka att det sista stycket inte ska uppfattas som en invit till Stefan Löfven.8 kommentarer:

 1. Om det inom en rätt snar framtid deklareras att bidrag och förmåner kommer att dra in för de som ska utvisas (och de som är utvisade redan, men stannade) så ser jag faktiskt en plan som utkristalliserar sig.

  Att Ygeman redan nu meddelar att uppemot 80 000 kommer att få avslag och ska ut. Samtidigt som det gjorts en 180graders vändning då det gäller Frontex. Jag läste nyss att Frontex bistår med utvisningar.

  Samt att avtal kan komma med Marocko om återsändande av 'gatubarnen'. Och det glunkas att motsvarande sker med Afghanistan.

  Det kanske kommer att hända något som avlastar Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundratusentals som inte längre får leva på statens generositet. Gissa vad som troligen händer...

   Radera
  2. Inget kommer hända i denna fråga. Vad man gör är att slå blå (eller ska jag skriva röda)dunster i folk.

   http://www.svd.se/sverige-klarar-inte-att-skicka-tillbaka-folk/om/svenskt-flyktingmottagande

   Men det är klart, vissa verkar ju gå på det.

   V

   Radera
  3. :) Jo jag har läst alla de där "vi klarar inte", men grejen är att jag tror mig veta att vi klarar det visst.

   Det 'enda' som behövs är att Ygeman står på sig och får som han vill eller att de övriga i regeringen viker ned sig och stoppar allt.

   Jag är medveten om ekonomiska trångmål, men största anledningen till de fåtaliga avvisningar man haft förut är att det är fruktansvärt ineffektivt (ring Bert Karlsson någon ....) och att man egentligen inte riktigt varit motiverade för jobbet. Bara betänk allt gapande och skrikande när var och varannan ska utvisas, och inte nödvändigtvis från just de utvisade ...

   Jag kan alltså ha fel i det jag skrivit ovan, regeringen är precis så vimmelkantig som den verkar och det kan alltså vara så att de senaste utkasten bara råkar sammanfall i något som kan fungera.

   För. Betänk REVA och i synnerhet vänster-reaktionerna där. Om dåvarande regering bett dem hålla käften, och Sveriges lagar ska följas. Att de behöver lobba för att ändra lagarna först. I sann demokratisk anda.

   Visst har vi problem med vissa id-lösa, men det stora problemet är de som egentligen vore lätta att avvisa, men pga PK-stormar har det blivit svårt det med.

   Vi behöver en sturskare regering och det är vad Yge-nånting signalerar.

   Om det blir så, DET är en annan sak. Det KAN vara en ren lyckträff att ett antal beslut tagits som faktiskt kan funka, men att de beslutande är fullständigt omedvetna om detta faktum.

   Ja så dumma tror jag faktiskt att svenska politiker kan vara idag, men än hoppas jag att verkligheten tränger in.

   Radera
 2. Jag kommer osökt att tänka på Doreen Tovey och hennes böcker om familjens siameser. Om jag minns rätt hade hon och hennes make varsin favoritkatt och den katten kunde aldrig göra något fel oavsett vad den hittade på, och oavsett vad den utsatte den andre mattehussen för.
  - Det kan inte han hjälpa! klapp klapp, ungefär. :D

  Jag tror dock inte det är många idag som vill klappa Löfven, även om en del fortfarande leker följa John och irrar planlöst efter i hans "riktning".

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Så härlig läsning du bjuder på mitt i allt elände!

  Jag känner så väl igen drevandet mot fjärran mål. Vare sig det är hanen som till fjälls låser blicken på nästa höjd och närmast bogserar husse, packning till trots, eller hyndan som ittar än hit än dit och ju mer taggar och snår man kan släpa matte genom desto bättre.

  Det är en träffande liknelse du gör tycker jag. Vår regering är som en hund utlämnad till sitt eget sinne, och då följer den senaste intryck (Sifo?). Dressyr, träning eller ens någorlunda socialisering saknas däremot; endast naken egoistisk opportunism råder.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Åååh! Var det så du löste problemet med katt innanför tröjan,du tog av den med vidhängande katt och trädde den över maken istället! Fiffigt! ;-)
  Problemet med hundar och för lite täcke har jag löst så att hundarna sover _under_ täcket tillsammans med mig, jätteskönt när det är kallt!

  SvaraRadera
 5. "För undvikande av missförstånd vill jag redan nu påpeka att det sista stycket inte ska uppfattas som en invit till Stefan Löfven."

  ;-D

  SvaraRadera