onsdag 20 januari 2016

Hatten av för Annelie Nordström!


Efter en timmes lång presskonferens, där hon styrde journalisterna med järnhand och inte släppte initiativet för en enda sekund, är min första och spontana reaktion ..

.. om vi nu tvunget måste ha en fd fackordförande till statsminister, varför kan vi då inte ta Annelie Nordström i stället?

Se presskonferensen i sin helhet och tänk er sedan Stefan Löfven i samma roll. Skillnaden är avgrundsdjup.

Raka tydliga svar, inga floskler eller klyschor, inga undanflykter, inget duckande bakom Någon Annan och en .. som jag uppfattade det .. en ärlig och uppriktig önskan att städa upp och lämna över en ny och bättre verksamhet till nästa ordförande. Det är vad jag kallar ledarskap och ansvarstagande i en situation som måste ha varit outhärdligt svår.

En så stor organisation som Kommunal styrs inte av EN person .. men som ordförande bar Annelie Nordström hela ansvaret .. och som hon gjorde det!

Hade Stefan Löfven .. eller Margot Wallström .. varit lika tydlig och kunnat peka med hela handen lika kraftfullt och bestämt som Annelie Nordström hade hans förtroendesiffror pekat i en helt annan riktning.

Jag visste inte vem Annelie Nordström var, jag hade en helt annan och mycket sämre bild av henne som person än vad jag har en timme senare så jag ställer samma frågor som Maria Rydhagen skriver i Expressen ..

Undrar hur hon blev så där stark. Skulle jag också kunna bli det - och i så fall hur? Vad går Kommunalordföranden Annelie Nordström på?

Vad det än är, skulle jag gärna ta lite av det.DN, Expr., SvD,

15 kommentarer:

 1. Gumman Gummander20/1/16 19:14

  Nordström kunde ha låtit medlemmarna i facket avgöra om hon kunde sitta kvar. Något värre än så har hon inte gjort.

  Annat är det med Wallström. Hon borde ha slunkit ut med svansen mellan benen om hon haft någon anständighet i kroppen. Och att hon inte gör det samtidigt som hennes chef låter henne komma undan med det säger dessvärre alltför mycket om honom. En vettig statsminister, oavsett politisk färg, hade tagit Wallström i örat och gett henne sparken.

  SvaraRadera
 2. mycket bra att Wallström visar upp sin oöverträffade dumhet och ilska för omvärlden,hoppas det stänker även på dummerjöns, supersvetsarn:
  Vi får hoppas att de håller hela vägen till 2018.
  (s) ner till 10% 2018?

  SvaraRadera
 3. Men snälla du Anybody! De väsentliga anledningarna till att hon bör avgå, berör hon överhuvudtaget inte. Inget väsentligt kommer att ändras!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så mycket varför som jag tänker på .. utan HUR hon gör det!

   Jämför med Margot Wallström så ser du skillnaden.

   Två helt olika kvinnor med makt. Den ena utser sig omedelbart till offer .. den andra tar smällarna stående "som en hel karl" eller en halv statsminister .. ;-)

   Radera
  2. en väldigt sur tant20/1/16 21:45

   Hon tar sina miljoner och går innan dörren öppnas och hon kastas ut. Även jag hade varit lugn och värdig i den situationen. Har spelat teater, fast inte för de kommunala massorna.

   Radera
  3. men eller hur. I detta fall: avgå = sitta kvar tills perioden är slut och inte ställa upp för omval. Hägrar en fin fin generös ersättning ala politikernas?

   Radera
  4. Det är en konst att göra en snygg sorti! Den konsten behärskade Annelie Nordström. Helt rätt, Anybody! /Gunilla

   Radera
 4. Framställer sig som bäst lämpad städtant men haft bomull i öron o bjälkar i ögon unde sin ämbetestid? �� tyckte hon staplade värdegrunfsklyschor högre än Turning torso �� och som sagt; hon kliver inte av. Hon sitter hela sin mandat tid, så denna gång håller jag inte med dig Any ������

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag hade varit med i Kommunal hade jag garanterat gått ur, så det handlar inte om det.

   Men det var så välgörande skönt att se NÅGON stå inför pressen och svara JA eller NEJ i stället för de vanliga klyschorna. Om Stefan Löfven gjorde likadant skulle det också dölja att han är en rätt värdelös statsminister. ;-)

   För att inte tala om hur värdelöst det är med alla kvinnliga makthavare som förvandlas till hjälplösa offer .. typ Margot Wallström .. så fort det brinner till.

   Radera
 5. Hade fina smilys där men de blev bara konstiga krumelurer juh! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstiga krumelurer passar ju utmärkt i det här sammanhanget ... :-D

   Radera
  2. Har du läst Julia C? Smärtsamt vasst http://snaphanen.dk/2015/05/03/god-natt-sap/

   Radera
 6. Hon har förmåga att möta pressen men inte att sköta verksamheten honansvarar för. Hon är ett bra exempel på att man får inte förblindas av yta.

  SvaraRadera
 7. Det var ju synd att detta skulle hända när Kommunal har sin förmodligen bästa ordförande nånsin....Hade mycket hellre sett att Ylva Thörn fick gå.

  Själv hoppade jag av för många år sen när jag kände att det luktade kommunism om Kommunal.

  SvaraRadera
 8. Ärligt talat fattar jag inte riktigt vad du menar. Enligt denna artikel skyller hon allt på kassören.

  http://www.di.se/artiklar/2016/1/23/annelie-nordstrom-radd-for-kassoren/

  Inte särskilt rakryggat om du frågar mig. Men det är ju klart, jag är man och har väl ingen talan i församlingen.

  V

  SvaraRadera