måndag 15 februari 2010

Det är media som styr vårt känsloliv ..

.. och det är lite skrämmande!

Alla lösnummersäljande rubriker om ond bråd död i samband med svininfluensan, alla statistikuppgifter hit och dit, hela utförsäkringsdebatten där "vanliga" människors liv vinklades och utnyttjades, åldersdiskrimineringsdebattens underliga turer och avskyn för "kulturlivets Alfahanar" och affärer, kungliga kärleksbekymmer och homoattacker i dansprogram ..

.. allt detta har media bestämt att vi ska uppröras över och tycka till om. Och när vi gjort det och börjat ledsna eller ifrågasätta "nyheten", så vänder man på frågan och börjar styra den till en anklagelse åt andra hållet eller offrar "offret" som helt plötsligt hamnar på den anklagades bänk???

Tidningsdöden när det gäller den gamla traditionella dags- och kvällstidningen tar sig fler och fler panikartade uttryck .. och de som får betala notan är vi, som är så korkade att vi hoppar upp och skriker så fort vi ser rubrikerna.

2 kommentarer:

  1. Många är det gånger som jag skrivit på min blogg: "Tänk för h**vete, människor".... bl.a. om Svininfluensan.

    Och nä, jag är inte vaccinerad.. och överlevt.

    SvaraRadera
  2. Här har du en till som inte är vaccinerad .. en hel familj förresten! Och inte känner jag någon eller har hört talas om någon ens i utkanten av bekantskapskretsen som haft svininfluensan heller???

    Vad som kommer att bli intressant(?) är väl vad själva vaccinet innebär i förlängningen .. det finns en massa olycksprofetior om det också. Vi får nog förbereda oss på svarta rubriker om det också när nyhetstorkan slår till ..

    SvaraRadera