fredag 5 februari 2010

Stålmannen, Läderlappen och Fantomen ...

... de har alla det gemensamt att de går omkring bland oss som alldeles vanliga människor. Men när det verkligen gäller, när landet eller världen ska räddas från skurkar och banditer .. då får de övernaturliga krafter, hoppar i hjältedräkten och höjer sig över oss vanliga dödliga.

Det verkar vara likadant med politiker??

Privat smyger de runt som "vanliga människor", gör vinster, utnyttjar systemet, skaffar sig förmåner .. bara för att i nästa sekund ikläda sig den ideologiska manteln och ta avstånd från alltihop?

Lars Ohlys Superhjälte tar bestämt avstånd från bostadsrätter i innerstaden .. men "vanlige Lars" köper en för 3,5 miljoner och säljer sedan med 600.000 i vinst .. vilket Super-Ohly tycker är upprörande. Friskolor och privatvård är också något Super-Ohly ogillar starkt .. men "vanlige Lars" dotter måste ju få välja själv och "vanlige Lars" hade inte tid med att köa tillsammans med alla andra.

Super-Bodström kämpar för lika värde, solidaritet och allt som krävs för en ministerplats .. medan "vanlige Thomas" sticker ut i "verkligheten" på lönande advokatuppdrag, författande och styrelseuppdrag samtidigt som Super-Bodström avlönas av skattebetalarna.

Det finns hjältar som strider för högre löner, likavärde och VET hur alla vanliga stackare har det ... medan privatpersonerna kopplar av tillsammans med näringslivet, kultureliten eller stjärnorna i nöjesindustrin.

Listan kan göras hur lång som helst. Vi har många SUPERHJÄLTAR med delad personlighet i riksdagshuset som verkar vara vår motsvarighet till Stålmannens telefonkiosk ..

.. det känns väl tryggt???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar