fredag 5 februari 2010

Åhhh .. NEEEJ!!

Robert Fidler i engelska Salfords hade en dröm. Han ville ha ett eget litet slott och jag kan förstå honom .. jag har själv alltid drömt om ett litet rosa slott med tinnar och torn mitt i den svenska idyllen.

Men det är nog inte det lättaste att få bygglov för en dröm, varken här eller i England, så Robert Fidler var smart och satsade på att lura myndigheterna med deras egen regel .. "en byggnad som ingen protesterat mot under 4 års tid kan behållas av ägaren."

Han gömde sitt slott bakom 12 m höga höbalar och efter 4 år .. taraaaa!!! .. så hade ingen protesterat och han visade upp hela härligheten.

Nu ska hela rasket rivas, nu ska hela rasket bort .. men Robert Fidler tänker inte ge sig!!!

Kreativitet och drömmar ska belönas och inte bestraffas tycker jag och håller tummarna för Robert Fidler och hans familj ..

.. medan jag letar i svensk lagstiftning efter motsvarande kryphål.

4 kommentarer:

 1. Det finns det... Även om det är en tomt. Det gäller bara att det har funnits ett tag utan protester. Hur länge kommer jag inte ihåg.Dessutom skulle det nog här i landet vara utanför stadsplanen.
  Dessutom skulle antagligen fastigheten vara jordbruksfastighet efter svenska förhållanden och då är reglerna ännu liberalare.

  Men om ingen reagerat på höbalarna, så skämmer väl ett hus ännu mindre,

  SvaraRadera
 2. Du är ett GENI!! Det är ju bara för Robert Fidler att klä in slottet i höbalar igen så är allt klart!! Maila Robert genast .... :-)

  SvaraRadera
 3. Nu ska vi inte vara orättvisa mot brittiska lagstiftarna heller. Det bor 60 miljoner på den där lilla ön som inte är mycket större än Götaland och halva Svealand. Bara StorLondon har ungefär lika många invånare som Sverige.
  Min engelske vän beskrev Sverige som "trees, rocks and lakes...

  Så det är klart att det krävs lite mer regler för hur man bygger

  SvaraRadera
 4. Jamen .. ETT enda litet slott???? *suck*

  .. men visst förstår jag behovet av regler, men i alla fall .. jag VILL att Robert Fidler ska få behålla sin dröm .. ändå.

  SvaraRadera