torsdag 4 februari 2010

Miljöpartiet toppar formen på Stureplan ..

... och det är bara februari!! Det finns en viss risk i att ligga på topp så tidigt före ett val!!

Dessutom känns inte Miljöpartiet direkt som ett parti .. utan mer som en fan-club för Maria Wetterstrand. Till och med sossarna verkar se henne som sin "nästan-stadsministerkandidat" och försöker förtränga Mona Sahlins existens.

Mp leder stort i det trendkänsliga Stockholm, läser jag. "De går väldigt bra i lattekvarteren" .. säger Carl Melin, opinionschef på United Minds.

Och det vill nog till att Mp satsar på högviltet på Stureplan .. för jag undrar om sk "vanligt folk" är beredda att köpa Maria Wetterstrands tilltalande person till priset av kraftigt höjda skatter på inkomst, drivmedel (2:-/L) och höjda energipriser.

Den sammanlagda skatteeffekten på löften om Vindkraft, Solkraft, Återförsäkrade sjukskrivna, nya Myndigheter och utredningar, nya Bostadssubventioner osv osv osv .. lär bli så kännbar att det i längden inte räcker att vara karismatisk och populär i Trendiga Stockholm!

2 kommentarer:

  1. Ibland är jag rädd för att många människor faktiskt är så dumma att dom tror att man kan få höga sjukersättningar, höjda löner och ökad samhällsservice samtidigt som skatten ska vara låg. Ja, för egen del alltså.
    Det ska bli intressant att se siffrorna när dom rödgröna ska redovisa sin ekonomiska politik!

    SvaraRadera
  2. Efter att ha följt samtalet på den andra bloggen är jag helt övertygad om att det är så. Det är alldeles för många som verkligen TROR att frälsningen är nära bara vi byter regering. Allt kommer att bli så BRA, alla ska få ALLT och ingen ska behöva göra något de inte ORKAR. Det är som ett väckelsemöte och det blir kanske ett obehagligt uppvaknande när kollekten inkasseras.

    Den ekonomiska redovisningen som jag också tycker ska bli spännande .. är det nog ingen som orkar sätta sig in i. De har ju blivit LOVADE .. allt ska bli som det var förut, fast BÄTTRE!!!

    SvaraRadera