lördag 20 februari 2010

Jag har utvecklat en svårartad snöfobi!!

Stanna hemma!

Ta inte bilen och ge dig inte ut i trafiken om du inte måste, står det i tidningarna. Det är ett klokt råd, det kan jag ärligt säga eftersom jag var tvungen att ge mig ut på igenblåsta vägar i dag. Det var så förbaskat mycket snörök omkring varje bil att det var nästan omöjligt att se bilen framför eller den som kom efter. Här och där var det också överraskande vallar utblåsta över vägbanan vilket inte var så jättekul.

Vid sidan om vägen kom en älg. Snön gick ända upp till bröstkorgen och den var tvungen att ploga sig fram över gärdet .. det såg mödosamt och tungt ut.

Det är svårt för djuren nu. Vi hittade ju ett utmattat rådjur liggande bredvid vår hundpromenadväg för en dryg vecka sedan. En bit bort stod hennes fjolårsunge och väntade och eftersom vi hade passerat bara några timmar tidigare så förstod vi att hon alldeles nyligen hade gett upp.

Vi lade ut äpplen och drog oss tillbaka och en halvtimme senare var hon borta. Nu har vi skottat under alla träden i den skogsbacken, fodrat med hö, ensilage, äpplen och renpellets och till vår stora glädje kom båda fram i dag så att vi kunde se att de mår bra. Så beror det bara på oss, så kommer de att överleva den här vintern. Haren som utsett oss som livräddare och äter sin ranson under fågelbordet borde också ha en god chans till överlevnad .. om den bara kan hålla sig undan räven som också kommer dit som spekulant på fågeltalgen.

Men jag har totalt ledsnat på vinter och snö!!! Jag vill inte skotta så mycket som en kaffesked med snö mer .. jag är snöallergiker .. jag vill INTE!!

Fast om man ser det positivt ... så kanske mina nedfallna biceps kommer att sitta på plats när det är dags för bikinisäsongen igen!!

3 kommentarer:

 1. djuren har det svårt nu

  SvaraRadera
 2. Åhhh....är DET jag lider av... SNÖALLERGI och SNÖFOBI!!!....tack snälla Any för att du sätter ord på den desperata känsla jag har inom mig...och som gör mig folkilsken och orolig och får mig att klättrar på väggarna...jag kommer bli tokig om jag inte får ser sol, grönt gräs och glittrande blått hav snart....
  ...så gott att det finns de som tänker på djuren...brukade mata fåglar....men numera bor jag inte så att det finns några möjlighet till det.

  =)))))))))))))))))

  SvaraRadera
 3. MATTS .. det är många, många som satsar både tid och pengar för att underlätta för djuren just nu, tack och lov.

  M .. SOL!!!!! GRÖNT GRÄS!!! GLITTRANDE BLÅTT HAV!!!!!!!! *tuggar våldsamt på mattan* .. nu blommade min snöallergi ut i full kraft och fobin gör att jag måste skydda mig under skämsfilten!!!

  BARA BEN .. och SOL SOM SMEKER HUDEN!!!!!! Jag får utslag av lääääääängtan!!!!! :-)))))

  SvaraRadera