tisdag 23 februari 2010

Vad har hänt med svenska folket???

Jag läser vad Black Diesel Knight skriver i sin blogg .. "Är vi allför förskonade från en större katastrof eller krig?" .. och jag tänker och undrar?

Vi läser om jordbävning i Taiti, översvämning i Madeira och om andra naturkatastofer runt om i världen. Vi känner medlidande, anordnar stödgalor och skickar bidrag .. för visst måste ALLA hjälpas åt och visa handlingsförmåga, eller hur?

Och så snöar det i Sverige!!

MYCKET snö blir det! Och KALLT!!! Vi förfasar oss över snömassorna, klagar över effekterna och pulsar mödosamt genom drivorna. NÅGON måste ta ansvar, ta hand om eländet, NÅGON måste se till att vi kan färdas bekvämt och riskfritt genom detta nya landskap? NÅGON måste se till att vi inte far illa, att taken på våra hus inte rasar in och att vi inte ramlar och slår oss .. eller fryser ihjäl där vi traskar omkring utan temperaturanpassad klädsel.

Så här kan vi inte ha det!! Inte HÄR!!!

Våra grannar har en 100 meter lång uppfart till sitt stora hus. De har inte lyft ett finger på hela vintern för att få bort snön och nu återstår bara två DJUPA hjulspår av den breda grusvägen. Eftersom familjen har en ny och fin fyrhjulsdriven bil så har det gått bra ... hittills. Men nu är snön för hög, bilen kan inte längre ta sig fram.

Vad gör man då??

Ser till att röja av sin egen tomt? Eller parkerar på den smala väg som resten av de boende är beroende av för att ta sig ut?

Finns det folk som är så korkade att de helt blockerar en väg för trafik och snöröjning bara för sin egen bekvämlighet?

Jodå, det finns det!

Vad hände .. varför blev det så här?

Har vi blivit hjälplösa fån som inte kan klara oss själva? Gnälliga barn som inte vill eller kan arbeta med sånt som vi tycker är TRÅKIGT eller har för dålig status? Stackare som inte VILL ta i eller anstränga oss .. för då mår vi inte bra och blir rent av sjuka? Passiva, orkes- och initiativlösa förlorare???

Är vi ett folk som stoppar huvudet i sanden och tror att de stora ekonomiska svårigheter som resten av världen brottas med inte gäller HÄR? Befolkas Sverige av människor som längtar tillbaka till Folkhemmet .. ett Sörgården där Storpappa Staten har en öppen famn för alla och en bottenlös kassakista att ösa ur.

Tror vi på fullt allvar att det i vårt land finns så många RIKA MÄNNISKOR och så många DYRA VILLOR att deras skatter räcker till för att alla vi andra ska kunna leva ett lätt och bekvämt liv långt från de levnadsvillkor som resten av Europa måste anpassa sig till?

För HÄR kan väl inget hemskt hända!!

Inte här .. i SVERIGE????

2 kommentarer:

  1. Har grannen fortfarande luft i hjulen....och i såfall varför?

    /Stefan

    SvaraRadera
  2. hahaha .. han blev inte stående sååå länge .. bara över natten .. men det blev ingen särskilt trevlig stämning om jag säger så!! Särskilt inte från dem som var på väg till jobbet och fick väcka idioten!!!!!!!

    SvaraRadera