måndag 22 februari 2010

Säg nåt som fungerar ..??

Det här är en pall eldningspellets .. ca 800 kg!

Den ska inte stå här innanför grinden .. särskilt inte i dag. Vi var extra tydliga med att vi inte skulle vara hemma och att ingen kunde ta hand om eländet förrän i morgon.


För redan tidig förmiddag åkte vi iväg för att skiktröntga den värkande Maken och det hade faktiskt inte gjort någonting om vi åkt ännu tidigare .. för så fort vi närmade oss Stockholms yttre gränser så var det bomstopp och sniglande köer.

Jag var så adrenalinstressad att jag nästan inte kunde andas när vi exakt på pricken tjugo över elva stannade utanför sjukhusentren så att Maken fick springlunka in medan jag parkerade bilen.

Så passade jag på att köpa fyra 20-kg kattsandssäckar när vi ändå for förbi SEA i Skärholmen .. smart, eller hur? Vem behöver ett gym när det finns kattsand, snö och pellets??

Blev vi glada när vi fick se vad som stod på gårdsplan?

Tyckte jag att det var kul att skotta undan redan undanskottad snö. så jag kunde kringelkroka in bilen??

Kändes det lyckat att hjälpen med att bära in var bokad till i morgon??
Inte särskilt, om jag ska vara ärlig!!

Så här ser vårt staket ut. Det tycker hararna och räven är utmärkt och om hundarna hade varit ute själva så hade de också uppskattat snöbacken på varje sida.

Nu fungerar inte det .. men det gör inget för det är ändå för kallt för våra ömfotingar.

Men just i dag börjar jag LÄNGTA alldeles obeskrivligt efter ..

..färska jordgubbar, brunbrända ben, blommor och gräs, fåglar som kvittrar och flyger och sol som värmer mot en verandavägg!!

4 kommentarer:

 1. Skickar en öm och varm ocean av ömkan att simma i till dig. Har skickat iväg en skrivelse till han som har hand om vädret och avbeställt allt sådant över ditt pörte. Hjälper inte det så hör av dig så skall jag bombhota SMHI . Känns det inte bättre så föreslår jag att du häller ut kattsanden i ett rum sätter upp en stark strålkastare, tar in solstolar gör vackra paraplydrinkar och sätter på dig bikinin. Locka in maken och regla dörren fram till vårdagjämning och ägna er åt självbedrageri av modellen DET ÄR SOMMAR!
  Lycka till så hörs vi om några månader.

  SvaraRadera
 2. Jag blir alldeles MATT av att läsa om alla dina vedermödor. Värst? Jag TROR att flytta på snö som man redan skottat en gång. Så SURT!
  Kommer sända många tankar till dig i morgon när pelletsen ska in. Tack och lov att du får hjälp! De här veckorna blir något att minnas i sommar när vi klagar över värmeböljan som är ALLDELES för varm, och ingen svalka får man på nätterna heller. Och det är fullt med fästingar, getingar och bromsar. Glädjedödare? Jag? ;-)

  SvaraRadera
 3. Japp..här är jag...se nu till att hålla glöden varm, så fixar vi detta.

  Kramar

  Max P

  SvaraRadera
 4. GRANNY .. vilken LYSANDE idé!!!!!!! En egen sandstrand, solstol o paraplydrink!! Precis vad jag behövde .. :-D

  AGNETA .. jo du, just den biten tillhör INTE årets höjdpunkter! Men det gjorde däremot grannkillen som offrade eftermiddagen på oss och släpade in varenda pelletssäck!! Jag stod på verandan och gjorde vågen o sedan slocknade jag i en oordnad hög i soffan .. så nu kan jag förflytta berg igen .. ;-))

  MAX P!!!!!!!!!!!!! .... nu blev jag GLAD!!!! Det finns inget sorgligare än borttappade vänner så jag är så lycklig över att du upphittade dig åt mig .. KRAM .. :-)

  SvaraRadera