torsdag 18 februari 2010

Kan man drunkna i snö ...??

Det ska blir mer snö!!!

Det går bara inte .. vi får inte plats med den snö som finns och jag har ingen aning om var vi ska placera den nya?? Vår lilla väg blir bara smalare och smalare och det är numera förenat med stor livsfara att gå ut med hundarna och fortsätter det så här så måste jag köpa mig en liten moped för att ta mig till affären.

Rådjuren far illa. Vi matar och står i .. äppelkontot kommer att bli lika stort som vårt eget matkonto innan det här är över och vi hinner nästan inte vända ryggen till förrän allt är uppätet.

Maken som har ryggskott liiiiiider när han ser mig skotta snö och bära in och fylla på pellets till eldningen, men det är ingenting mot vad jag själv gör när jag sliter med det!! Och nästa vecka kommer det en pall med 800 kg till som ska bäras in .. stöööööön!!!

Just nu sitter jag och pustar för att orka med andra halvan av gårdsplanen, sedan ska jag ut och ragga hö eller renpellets till de svältande och handla så att vi inte svälter själva ... och hämta ditt och skjutsa datt och lämna och hämta bilen ..

.. för min stackars man med misstänkt diskbråck kan inte ens köra bil, gissa om han LIDER av det .. !!!

Men mest synd är det naturligtvis om MIG!!!!

6 kommentarer:

 1. Tänk - om fyra månader och två dagar är det midsommar...;-)

  SvaraRadera
 2. Men oj! Det är verkligen SYND OM dig! Ja, ja, det är förstås ännu mer synd om honom, EGENTLIGEN, om han har diskbråck, fast det är på ETT ANNAT SÄTT. Även om du är en envis kvinna undrar jag om det här inte är litet för tungt för din fysik? Finns det inte någon ung stark kille som vill tjäna sig en hacka? Och förresten snöskottning m.m. ger rätt till husavdrag. Nu låter jag som en beskäftig mamma...men var rädd om dig!! Kram!

  SvaraRadera
 3. BDK ... *SUCK*!!!!!!! Jag klamrar mig fast vid det. LOVAR du att det inte snöar då???


  AGNETA ... Visst ÄR det synd om mig!!! Men även om jag är seg o envis så är jag lite bekväm av mig också .. så jag skottar en halvtimme, tar en fika, bloggar lite och äter en chokladbit .. skottar en halvtimme till, åker ärenden, sorterar o skriver, äter lunch, skottar lite, fikar och skriver lite nödvändigheter .. fikar .. skottar färdigt, fyller på pellets och .. låter Maken diska, tvätta o laga mat. Själv lägger jag av vid 18-tiden.

  Det är faktiskt rätt kul med fysiska utmaningar och välbehövligt .. jag har världens träningsvärk just nu.

  Det fungerar om man inte stressar eller lägger ribban för högt!! Fast de 800 kg pellets som kommer nästa vecka tänker jag betala grannkillen för att bära in (hoppas han är hemma bara), jag är inte helt dum i huvudet.

  SvaraRadera
 4. Nån nederbörd brukar det vara - sannolikt inte snö..."Sannolikt va, det betyder väl nåt som är likt sanning. Men riktigt lika sant som sanning är det inte om det är sannolikt", citat Tage Danielsson.

  SvaraRadera
 5. Jag ÄLSKADE Tage Danielsson!! Men i år tyckte inte jag att det var särskilt sannolikt att det skulle bli någon snö alla, och se vad som hände??

  Nu tycker jag det är osannolikt att det ska bli snö på midsommar ..???? Hmm ... ???

  SvaraRadera
 6. Puh, det var ju tur...beträffande det där sista du svarade...jag började nästan bli litet orolig ;-)

  SvaraRadera