onsdag 3 februari 2010

Om man kommer till en liiiten väg ..

.. som är totalt igenblåst med minst halvmeterhöga vallar ... då är det inte så smart att ta sats och hoppas på det bästa!

Jag sitter just nu och tittar på snillena som gjorde just det och nu sitter benhårt fast i snön. Bilen vilar på snön och det desperata paret håller just nu på att försöka frigöra hjulen med bara händerna? Undrar hur de har tänkt sig den vidare utvecklingen??

De grälar så det hörs in och när de lugnat ner sig ska jag gå dit och erbjuda en skyffel .. vad den nu ska vara bra för .. för framåt kommer de inte och bakåt är det en liten uppförsbacke mot en trafikerad väg.

Sedan kan jag inte låta bli att fundera över VARFÖR så många är så dåligt klädda när de ger sig ut i trafiken??

Det här är den andra bilen som fastnat här i dag och den föraren höll på att frysa ihjäl i sin tunna jacka och helt utan varken mössa eller handskar. Det är ju egentligen helt livsfarligt ...


...jag hann aldrig ut med någon skyffel innan de lyckades få ner hela bilen i diket. En verkligt bedrift .. jag fattar inte hur de kunde åstadkomma något så vrickat?? Men nu blir den nog stående här tills det ska plogas eller nåt .. fram på vårkanten??


... hahaha, det här börjar bli verkligt intressant! Nu står det TRE bilar som vill ut på den totalt igenblåsta vägen som en dikeskörd bil också proppar igen .. och inte mindre än SEX förståsigpåare som försöker lösa problemet .. och bilen kasar allt längre ner i diket. Jag undrar hur lång tid det tar innan den välter???


... kära nån, hela grannskapet är engagerat och alla hjul är nu frigjorda så att bilen hänger på en klack av snö. Alla .. utom bilägaren .. är rörande överens om att här behövs en traktor, men den stackars mannen och hans lika stackars passagerare envisas med att försöka gräva ner bilen på marken .. med händerna???


... jisses!!! Det här är nog första gången någonsin som vår lilla väg ut till landsvägen blir skottad .. för hand! Nu SKA han ut .. och det måste jag erkänna ENVISARE människa har jag aldrig sett!!!

4 kommentarer:

 1. Du har mycket spännande att titta på minsann.
  Jag har kapat Babsans kattblogg som jag har härinne. Den heter numera Libra på blogspot.
  Tänkte att det är lite lättare att hålla koll på dig och Granny på det viset. Nu när ni övergivit ab bloggen.
  Tack förresten för kaffe och skorpor!
  Det var precis vad jag behövde. =)

  SvaraRadera
 2. Det är spännande med vinter, eller hur? :-)

  Tänk om någon iakttog och bloggade om DIN vådliga färd hem från affären??? Nu för tiden är man inte säker nånstans!!

  SvaraRadera
 3. Haha..vilken show!! Du måste suttit på första parkett och förundrat följt det hela. Undrar hur relationen klarade sig.

  Det sägs ju att tapetsering och övningskörning bör undvikas för husfriden. Kan det här räknas som övningskörning kanske..? ;)

  SvaraRadera
 4. Jag har haft våldsamt roligt hela dagen! Och det är inte över än .. just nu sitter en av de tidigare förståsigpåarna fast på nästan samma ställe!! Att en del aldrig lär sig ..???

  SvaraRadera