tisdag 23 februari 2010

Jag väderknarkar!!!

Jag har blivit som besatt av väderprognoser. När jag läser att SMHI lovar varmare väder stiger min egen temperatur flera grader och när riksdagsledamoten och experten på väderstatistik, Ingemar Vänerlöv, siar om att det kan bli ovanligt varmt i mars får jag nästan hallucinationer.

På diverse vädersidor kan jag läsa att London ligger på 5 plusgrader .. suck!

München och Madrid har båda 11 grader .. plus!! Åhhhh ...

Paris ger vällustrysningar över hela kroppen med sina 12 grader .. varmt. Ja men då går det faktiskt att sitta mot en husvägg och låta solen värma ansiktet ... suck OCH åhhh!!

Lissabon med 16 grader börjar kännas som SOMMAR .. och när Barcelona klipper till med ARTON GRADER .. då går jag nästan ner för räkning .. stööööööön!!

Så kastar jag ett öga på min egen termometer och landar i verkligheten med en duns .. 9 grader MINUS .. vilket i och för sig är en klar förbättring från gårdagens 28, men ändå??

Det verkar finnas en anledning till att Norden har en kall blå färg medan övriga Europa är varmt ljusrosa ...

5 kommentarer:

 1. Jag längtar också vansinnigt efter värmen...MEN...oj, vad jag gruvar mig för när den först kommer, och gården kommer bli en enda sjö med botten av is...källaren kommer vattenfyllas i någon månad (hoppas pumpen funkar, måste kolla)...Det är den perioden jag önskar jag kunde snabbspola förbi. Eller kanske resa till Barcelona.

  SvaraRadera
 2. Ha, ha, där glömde jag ändra namn...men det förstår du ju!

  SvaraRadera
 3. När jag läser ditt inlägg så har jag upptäckt ett nytt ord : VÄDERONANI! Fantastiskt du kan med hjälpmedel som olika vädersajter uppnå oanade höjdpunkter.Själv känner jag mig svårt väderfrigid för hela slanten sedan min stövel sprack hela vägen fram i tån.Måste åka ner till stan och få tag i skodon snarast. Brun stövel med silvertape är inte så snyggt till min vackra kappa. Fortsätt attt njuta du det har du gjort dig förtjänt av efter skottning och pelletsbärande.

  SvaraRadera
 4. AGNETA .. och Gustav ... Jag säger bara BARCELONA!! När som helst, hur som helst .. säg bara till, jag har aldrig varit där men längtat många gånger!!

  GRANNY .. väderknarkande är otroligt erotiskt. Bara 18 grader får det att pirra i djupfrysta delar kroppen .. mmmmmmmmm ;-)

  SvaraRadera
 5. Skit i Barcelona - Madrid är ännu häftigare. I övrigt kan du ha rätt och jag ska kanske göra som dig frigid betyder fryst eller iskall jag surfar ut bland vädersajterna jag med och ser om det får mig att tina.

  SvaraRadera