måndag 8 februari 2010

Vem tror på kvällstidningarnas rubriker ...???

Det fläskas på med rubriker om jordens undergång .. och sedan när intresset falnat så används de stora bokstäverna till att dementera eller ifrågasätta de tidigare sanningarna.

Jag tror inte längre på det jag läser eller hör i media, blir jag intresserad så försöker jag hitta informationen någon annanstans och går inte det så lägger jag "nyheten" åt sidan som den lösnummersäljande ordmassa det förmodligen är.

Det enda jag säkert vet är att årets vinter är den jobbigaste på mycket länge. Inte bara för oss klagande människor utan för djuren som nu går på sina sista reserver.

I den lilla skog som vår tomt gränsar till bor ett rådjur med sitt snart ettårsgamla barn .. i går mötte vi dem som vanligt på vägen när vi var ute med hundarna. Normalt sett brukar de skutta upp i skogskanten och låta oss passera, men i går vinglade rådjuret utmattat från sida till sida och orkade uppenbarligen inte ta steget ut i den djupa snön och vi vände och gick hem.

Senare på dagen hittade vi henne liggande under ett träd, det yngre rådjuret som oroligt vakade över henne försvann och vi rusade hem och tömde huset på äpplen och en påse havregryn.

Hon blev naturligtvis inte glad när vi kom med tillskottet, hon blev livrädd och lyckades förflytta sig några meter ..

.. men senare på kvällen var allt uppätet. Vi hoppas att hon fått i sig något och fortsätter att lägga ut hö, havrekross och äpplen .. och inser att nu får vi fortsätta med det tills det blir vår, klimatförstöring eller inte!

3 kommentarer:

  1. Du har ett hjärta av guld, du... Du och sambon fungerar likadant - utom för råttorna i stallet, förstås.

    SvaraRadera
  2. Kanske inte ett hjärta av guld?? Men en stark känsla för livets lika värde .. fråga sambon så tror jag hon håller med .. ;-))

    SvaraRadera
  3. Jag känner igen resonemanget. ;-)

    SvaraRadera