onsdag 10 februari 2010

Det finns bara en bra sak med äldre kvinnor ..

.. och det är deras pengar!! (Eller, vid närmare eftertanke, så duger de kanske också bra till barnvakt eller anhörigvårdare .. så då blir det ju två?)

Det är därför som tv-reklamen vimlar av filmer där företagen smörjer in yngre kvinnor med rynkkrämer. Äldre kvinnor ser nämligen för djävliga ut och måste befrias från sina pengar för att göras om till "yngre" varianter för att man ska stå ut med dom!! Överhuvudtaget är ålder något som kvinnor måste lära sig att dölja till varje pris .. innehållet är det däremot inte så noga med, kvinnor är ju ändå mest till sin fördel när de håller käften, eller hur?

Elisabeth Höglund är en duktig och påläst journalist .. kanske inte den mest lättjobbade människa man kan tänka sig, vad vet jag .. men hon kan sitt jobb och ger nog full valuta för pengarna. Men så är hon ju GAMMAL!

Det går ju an när hon är gullig och dansar och ler .. men tillsammans med yngre förmågor så är TV4 oroliga för att hon drar ner humöret på tittarna. Det är ju inte kul att sitta och titta på en gammal tant hur länge som helst?

De erbjuder en PAUS .. en TIMEOUT .. för att diskutera hennes roll i Förkväll .... och jag kan tipsa Elisabeth om vilken roll som återstår att spela för en "äldre" kvinna.

Bli en BITCH .. en satkärring, på ren svenska! .. satsa på att bli mer attackerande, mer ironisk och vassare än någon annan. Var taktisk och beräknande, lär dig att trycka ner din omgivning med smarta formuleringar som gör den mest beundrade Man till ett totalt åtlöje och använd din mognad och kunskap om mänskligt beteende till att skaffa dig ett rejält överläge. Klipp till först .. och be aldrig om ursäkt!!

Det ger dig inga vänner men en hel del respekt ... vilket kan vara värt en hel del när inget annat erbjuds.

Men satsa för all del inte på en "paus", timeout eller en "effektiv" rynkkräm.

3 kommentarer:

 1. Börjar ana att till tillhör min ålderskategori... närmre 60 än 50. Härligt och uppfriskande att läsa sådana här inlägg,

  Jag kan berätta att ju äldre jag blir, desto bitchigare blir jag... och det är härligt.

  SvaraRadera
 2. Man kan aldrig bli för bitchig .. särskilt inte efter det man passerat 45, tror jag!! Och det är nog bara bra .. en RIKTIG kvinna står på sig och tar PLATS!!

  SvaraRadera
 3. Bra tips! Bli en riktig bitch. Tryck ner andra, ta plats och gärna på andras bekostnad. Framhäv allt du kan och gärna att andra inte är lika kompetenta. Snart har du lyckats med att få en insida som är så ful att den överskuggar eventuella brister på utsidan.

  SvaraRadera