torsdag 11 februari 2010

Tolerans, generositet och ett muntert lättsinne ...

.. är inte direkt en svensk paradgren.

Och när det gäller politiker snöper vi ihop det som går, ruskar ogillande på huvudet över datorns tangentbord och silar mygg och sväljer kameler. Vi KRÄVER att politiker ska vara POLITIKER .. jämt!!! Minsta tecken på att det finns en privatperson där innanför den strikta klädseln upprör oss djupt .. men hur de är som politiker tar vi lite lättare på.

Det är tydligen helt okej att .. utifrån den sk "verkligheten" .. acceptera ett arbete som riksdagsledamot och lyfta en ersättning på drygt 50.000/mån, bara för att åter ge sig ut i "verkligheten" igen och syssla med det man gjorde innan eller kasta sig in i näringslivets styrelser. Mot skälig ersättning, naturligtvis .. eller för att tala med "folket" (vänner och familj) .. huvudsaken är att man gör det i egenskap av POLITIKER!!!

Fredrick Federley har uppenbarligen ett privatliv .. Usch!!!

Han spelar Facebookspelet FarmVille .. Fy!!

Han har misslyckats med att öppna en salladsbar .. Hahaha!!

Han lever ut genom att gestalta transan Ursula och låter henne blogga på en reklamresa till Gran Canaria ... Usch, Fy och Hahaha!!!

Jag har svårt att uppröras ... inte ens om det visar sig att han egentligen borde ha varit på plats i riksdagshuset under sin "lyxresa" ..

.. för nu har jag vant mig vid att våra riksdagsledamöter hellre sysslar med annat än det vi skattebetalare avlönar dem för och då känns det faktiskt befriande och härligt lättsinnigt med en Ursula som bloggar för Hanky under en lyxig semester.

Låt grabben hållas .. han har förmodligen lättare att skilja på Fredrik Politikern och Ursula Transan än Thomas Bodström har med alla sina roller som Politikern, Författaren, Advokaten och Styrelseledamoten.

2 kommentarer:

 1. Personligen vill jag ge dem ungefär lika mycket stryk..

  Även om det ÄR roligare med en transa än en styrelseledamot i Pysslingen.

  men stryk ska de ha bägge två - eller TA LEDIGT UTAN LÖN när de pysslar med annar *morr*

  Vad är det för FEL på politiker??? Är det medfött? Det där "ge mig jag vill ha jag har rätt till allt och behöver inte bära mig åt som folk och vanliga regler SOM JAG KRÄVER ATT ANDRA SKA FÖLJA gäller inte mig"???(jag skulle vilja se den politiker som skulle vilja betala sin rörmokare för att ta åka till Mallorca..)

  SvaraRadera
 2. Jag har ärligt talat gett upp!! Det är skrämmande att se hur lite förberedda alla är om det skulle komma sämre tider. Överlevarna är inte tillräckligt många för att kunna bära alla som minsann har RÄTTIGHETER och KRAV .. suck .. då kan de ju åtminstone vara tillräckligt löjeväckande så att vi kan få lite roligt medan det pågår .. :-p

  SvaraRadera