onsdag 24 februari 2010

Försörjningsansvaret växer!!

När det är mycket snö då blir vi piggare, står det i Aftonbladet!

Det är en ren lögn .. jag har aldrig varit så trött som nu!! Jag skottar snö, lassar in pellets för eldning och ser knappt att det är ljusare och "uppiggande".

"Den vita vintern gör oss piggare, djuren fler och sommaren prunkande. Djurlivet och växtligheten kommer att vara rikare än någonsin efter den här vintern", säger Lars Åke Janzon, biolog på Naturhistoriska riksmuseet .. och då blir jag jättearg men det går över när jag kommer till sista raden i artikeln där han säger att rådjur och koltrastar är dom som far illa av all den här snön.

För så är det .. vi matar vår rådjursmamma och hennes fjolårsbarn och nu har de lärt sig vilka tider som vi kommer och står otåligt och väntar. Helt osynliga .. tror de .. och det är ju bra för det är nog inte så nyttigt för dem om de fick för mycket förtroende för människan.

Vi har också lärt oss någonting. Äpplen är motsvarigheten till rysk kaviar för rådjur, renpellets är en gourmet-middag, ensilage är helt ok och hö är sånt man till nöds petar i sig när serveringspersonalen är ledig.

I dag var det ovanligt många ben i "hemliga hörnet" .. så vi gjorde en kringgående manöver och smög oss listigt tillbaka och ..

.. upptäckte att vi också har ansvaret för en hjortmamma med fjolårskalv!

Med tanke på att de hjortflockar vi brukar ha utanför staketet sommartid brukar bestå av ca 15 djur, så bävar vi för de närmaste veckorna och längtar ivrigt efter snösmältningen!

3 kommentarer:

 1. Det låter som du bor i ett idylliskt paradis långt från storstadsslammer och avgaser, med hjortflockar och rådjur runt hörnet..härligt!:)

  Jo, lite snö piggar ju alltid upp utomhus när solen reflekteras mot snön och väl är framme..Å andra sidan är jag med ganska trött kanske ska försöka lägga sig före midnatt någon kväll..
  Ha en fin kväll :)

  SvaraRadera
 2. Trött var ordet. Jag vill ha sol sommar och lata dagar. Du har många husdjur runt dig nu i terrängen, själv har jag bara några vildkatter som jag försöker stödutfodra utan att bostadsbolagets kattjägare skjuter dem. Sedan har jag fåglarna som inte heller får matas(jag gör det ändå) det är en svår tid för dom krakarna och dålig tillgång till mat. Det blir nog vår vad det lider - snart mycket snart vill jag skåda vårljuset.

  SvaraRadera
 3. LOTTA .. jag bor äntligen på min plats på jorden men singelåren tillbringade jag intensivt i innerstan så jag har fått min ranson av storstadsliv med råge ..;-)
  Det är nog så det ska vara för att man ska uppskatta båda delarna efter förtjänst?

  GRANNY .. trött, trött, trött .. jag tror aldrig jag varit så här trött någon vinter? Nu lääääängtar jag efter lite mildväder och en lååååång vår med sakta stigande temperatur så jag hinner njuta ordentligt innan högsommarvärmen.

  SvaraRadera