torsdag 18 februari 2010

Om Anna Wahlgren tror att hon och bara hon ..

.. sitter inne med sanningen om hur den perfekta föräldern är .. och dessutom ger ut handböcker i ämnet .. så borde hon också inse att det kan finnas andra som inte har samma uppfattning.

Staffan Westerberg har oupphörligen anklagats för att ha förstört 70-talisternas barndom med "Vilse i pannkakan" och mig veterligt har han aldrig reagerat annat än med ett roat leende. Om Rickard Olsson anser att Anna Wahlgren har gjort det samma med sina tips och råd så är han faktiskt inte ensam .. Anna Wahlgren har fått mycket kritik för sina "metoder".

Nu är hon kränkt till ett värde av 250.000 kr!!!

Fullt så kränkt blev inte jag den gången jag köpte biljetter för att höra Anna Wahlgren föreläsa om "Kvinnor kan!" .. men en 50-lapp skulle jag nog kunna tänka mig i skadestånd för den upplevelsen.

Föredragshållerskan kom injäktande alldeles försent .. direkt från flyget efter en USA-resa och var fullständigt oförberedd. I stället för den utlovade föreläsningen fick vi höra Anna Wahlgren berätta om sig själv. Sin barndom. Små gulliga historier om hennes barn och ..

.. få se henne bli alldeles svart i ögonen när en av damerna i publiken började samtala med hennes dåvarande kärlek.

Var vi besvikna???

Jajamensan! Det blev inte sålt så många signerade Barnaböcker den kvällen.

... och jag hoppas innerligt att det inte blir några större inkomster av den här anmälan heller.

4 kommentarer:

 1. Usch!
  Det finns så mycket litteratur i ämnet och mestadels skapar det bara ångest och dåligt samvete hos föräldrar. Men jag tror att det mesta går att sammanfatta enkelt:

  A) Visa den kärlek de alltid så väl förtjänar.

  B) Ge dem all den tid de behöver och var med dem.

  C) Visa att det lönar sig att behandla andra som de själva vill bli behandlade.

  D) Lär dem att följa sitt samvete oavsett vad andra tycker.

  Det är nog ändå världens svåraste jobb att vara förälder men ändå så enkelt. Kanske därför att vi själva har svårt att alltid möta upp till våra ideal.

  SvaraRadera
 2. Aftonbladets bloggserver är nere just nu... Men det märker inte vi på Blogspot:-)

  SvaraRadera
 3. Men äääääh. Anna W har väl inte fått vara med i media så mycket på sistone, så hon greppade väl chansen att få en rubrik eller två bara. Tillochmed hon begriper nog att hon lär få ett rött öre. Att "rasa" i Blahabladet skrika att man är "kränkt" är ju ett sätt att få lite mediatid på..;) Ja, jag är cyniker numera..jag tror inte att Anna är så jävla kränkt, på allvar...(för är hon det är hon dummare än jag trodde).

  SvaraRadera
 4. BDK .. Jag tycker som du när det gäller vad man för vidare till sina barn .. "instruktionsböcker" för föräldrar kan göra mer skada än nytta, misstänker jag? Och att någon kan gå tvärs emot sin egen magkänsla bara för att människor som Anna Wahlgren "kräver" det .. det övergår mitt förstånd!!

  .. angående AB .. hehehe .. så ångrar jag inget annat än att jag lät det ta så lång tid innan jag gav upp. Så här roligt som jag har det nu hade jag första AB-året .. men sedan blev det mer som en frireligiös sekt med salvelsefulla pastorer som predikade bloggregler o bloggbudskap!!


  ANNELI .. du har nog rätt, det har varit dåligt med mediaexponering de senaste åren och så är väl miljonarvet tvärslut vid det här laget. Men efter det att jag träffade henne irl så måste jag göra dig besviken .. hon ÄR dummare än vad man tror .. ;-))

  SvaraRadera