fredag 19 februari 2010

Hit med pengarna ...!!

Jag har sparat en gammal seriestrip från Rick O´Shay .. som ni förmodligen aldrig har hört talas om.

Där springer en nybörjarrånare in på banken, vilt viftande med revolvern och skriker .. Upp med pengarna och släng hit alla händer!!!

Ingen begriper varför jag tycker att det är så våldsamt roligt?

Lika oförstående är jag över att svenska folket är så förtjusta i att telefonrösta? Det röstas hit och dit i alla sammanhang och det rings in pengar i olika Galor för olika Ändamål.

Gemensamt för dem alla är att man aldrig riktigt vet vart pengarna tar vägen och hur rösterna hanteras .. särskilt inte när det gäller de kommersiella kanalerna. Men röstar gör vi och pengar får dom.

På något sätt ser jag en likhet mellan oss och Rick O´Shay .. fråga mig inte vilken, men våldsamt roligt är det, tycker jag.

4 kommentarer:

 1. Ja- och är det inte enklare att betala via internet än att pilla på mobiltelefonen? Trots gamle farbrorn med rullatorn som går mellan bankerna och flyttar dina sedlar...(Se mitt senaste inlägg.)

  SvaraRadera
 2. Melodifestivalen den är nog betalad åtta gånger om via den s.k. telefonröstningen och artisternas kläder och Dolphs gage och spriten i greenroom också. Varför heter det greenroom? Herre gud folk har inte pengar till mat men röstar glatt upp sina ickepengar via sms till någon dansare med två vänsterfötter och total noll taktkänsla. Mänskligheten är en märklig art eller avart.

  SvaraRadera
 3. Jag läste det men var tvungen att gå med hundarna och lassa i pellets .. men det där är något vi är precis lika jätteirriterade på (se min senaste kommentar) ;-)

  SvaraRadera
 4. GRANNY .. visst betalar vi bra, det märks ju på att det bara blir fler och fler röstningsmoment i alla "tävlingar". Ibland märks det tydligt att vi ursprungligen var flockdjur!! ;-D

  SvaraRadera