lördag 27 februari 2010

Vi har inget flyt just nu ...

Det är snorhalt på vägarna där vi bor, det vet jag eftersom jag skjutsade iväg Dottern nu på förmiddagen. Det var kända vägar vi for på, men efter 10 minuter kunde vi lika gärna åkt för första gången .. aldrig tidigare har jag tagit mig fram i en så tjock dimma. Det var som att köra i mjölk i ett helt okänt landskap.

Det drippelidroppar från taket och överallt annars också, förresten .. snön faller ihop och packar sig till cementliknande klumpar utom på gårdsplan som mer ser ut som en skridskoplan. Källartrappan är mer som en gammaldags ättestupa än en trappa och vi riskerar livet varje gång vi ska in i pannrummet .. men töandet och droppandet låter trevligt och vårlikt ända tills jag insåg att det hördes lite väl tydligt?

Det droppar in i vår skafferi!!!!

I går kväll kröp vi till korset och ringde efter hjälp med att forsla bort en del av snömassorna så att vi kunde få ut bilarna från garaget.

En timme efter det att den enorma arbetsmaskinen åkt ... så släppte snömassorna från taket .. JUST PRECIS utanför garaget!!

Så nu har vi en hårt packad halvmeterhög vall av snö och isklumpar på den yta som vi nyss betalade dyrt för att få snöröjd .. suck!

Det känns inte bra .. det känns liiiite otursförföljt just nu?

2 kommentarer:

  1. Jag har ställt en korg med vin och nybakad ömkan vid din dörr - sträck bara ut en arm ,dra in korgen och dra igen dörren och håll dig inne så länge vinet och orken räcker.

    SvaraRadera
  2. Jag smäller i mig en tugga ömkan .. men måste erkänna att nu är allt så råddigt att det nästan är kul??

    Jag inser att jag är en MYCKET viktig och central person i vår familj just nu och det känns inte helt fel .. ;-))

    SvaraRadera