måndag 22 februari 2010

Nästan 30 grader kallt!!!!

Jag kliver ur sängen, kastar ett öga på termometern som stod på 18 grader när jag slocknade in i går kväll .... TJUGOÅTTA GRADER!!!!!!!!!

Så kallt har det aldrig varit här där jag bor!

Det är nästan lite otäckt .. pannan slukar pellets i en våldsam hastighet, vi börjar oroa oss för att propparna ska gå och hela tomten är omgiven av meterhöga snövallar .. det är som att bo på en annan breddgrad? Hundarna får köldkramp i fötterna, garagetaket måste akutrensas från snö och Maken måste akutröntgas för ryggen och skjutsas till det stoora sjukhuset långt bort .. roligare kan man ha det på en måndag.

I dag ska det i alla fall inte bli mer snö .. men i morgon, samtidigt som vi får leverans av 800 kg pellets. Just nu är min största idol grannens äldste son som lovat hjälpa till att bära in eländet.

Den enda som tar det med ro är katten, hon sover sig genom vintern .. jag önskar jag kunde göra detsamma ... och drömma om solbrända ben, kaffe på farstukvisten och färska jordgubbar!!!

3 kommentarer:

 1. Minus 29 här. Gamla bilen fick vi inte gång direkt. Nu kom den igång efter lite laddning så jag kommer ner till Stockholm.

  SvaraRadera
 2. Rena sommaren här bara -24,8. Det har börjat snöa rejält. Vill någon snäll människa väcka mig den 7 maj (fyller år 8:de)jag går i ide nu och sover min skönhetssömn.

  SvaraRadera
 3. Visst är det HÄRLIGT med en riktig vinter .. säger en del?????? Om någon hasplar ur sig det i dag svarar jag inte för vad jag gör!!!!!!!!

  Stackars oss allihop och särskilt stackars BDK som ska köra omkring i storstan!! Brrr .. vi kom inte längre än till straxt före Bredäng innan kaoset var ett faktum .. :-p

  SvaraRadera