söndag 28 februari 2010

Åhh .. NEEJJ!!

Det ska bli oväder .. blåst, snö och kyla! Det är inte något som jag ser som goda nyheter precis.

Det har töat och droppat så trevligt och jag har gjort ett märke på fågelmatsträdet och följer hur snön sjunker samman. Jag vill INTE ha mer snö, vi har precis lagt ut en mindre förmögenhet på att forsla bort högarna efter takraset och fått hjälp med att knacka loss isen som pressar in smältvattnet på vinden.

I dag när jag som vanligt stod på verandan framför huset och duckade för takdroppet som kom från skarven mellan verandataket och hustaket .... slog mig plötsligt tanken ..

.. vart tar allt vattnet vägen??????

Jag ser ju att det försvinner in mellan spjälorna på golvet .. men sen då?? Inget rinner ut på framsidan eller ner för trappan och då återstår ju bara den underliggande matkällaren eller golvet i själva huset, antar jag??

Dörren till matkällaren är helt dold av en enorm snövall och inne är det fortfarande inga vattensamlingar .. än så länge, men man vet ju aldrig?

Den här vintern tillhör inte mina favoritvintrar om jag säger så och när jag tittar ut genom fönstret ser jag 6 hjortar som står utanför grinden och tycker det samma.

Maken rycker ut med pellets och ensilage och i morgon får vi beställa mer ... jisses vad jag hoppas det här är över snart!

2 kommentarer:

  1. Jag ber att få kondolera med att snöhelvetet är på väg till er - det är här nu i Karlstad. Jag vill inte ha mer vinter! Jag vill inte få ångest att mannen i mitt liv skall ramla och bryta lårbenshalsen samtidigt som jag blir skvatt galopperande vansinnig av att sitta inne med honom och rulla tummarna i väntan på våren. MERA VÅR NU!!!!!!
    Är livrädd att bli ertappad när jag smugglar ut talgbollar till fåglarna eller langar kattmat åt de överblivna katterna som stryker efter strandpromenaden i hopp om rester av en kebagrulle eller korvbricka.Skall prata med katthemmet i morgon om man kan ta emot någon av dem. Får hyra en bil och åka dit i så fall med dem jag får tag i.

    SvaraRadera
  2. Jag skulle gärna förbarma mig över en katt om det inte var så långt .. men vintern har jag inget till övers för långre!!

    Jag instämmer helt i ditt protestrop .. MER VÅR NU!!!!!!!!!!

    SvaraRadera