tisdag 16 februari 2010

Visst är det nästan kriminellt att vara överviktig ..

.. nu för tiden, men det är väl ändå att ta i att sätta folk i fängelse för att de väger för mycket??

Produktionsbolaget Zodiak .. som jag aldrig tidigare har hört talas om .. har långtgående planer på en såpa där överviktiga människor spärras in på Mariefredsanstalten för att bli sittande där tills de nått en "lagstadgad" vikt. Det låter förfärligt .. och det tycker de som bestämmer på anstalten också och säger nej till förslaget.

Men så tänker jag efter. Det är ju ändå frivilligt och vi har en ofattbar intolerans inför kroppar som inte ser utsvultna och utmärglade ut .. vilket gör livet besvärligt och ångestladdat för de som är fylliga och liknar Zorns berömda kullor. Det var sexigt och önskvärt då .. men är inte bra nu, visst är det konstigt??

Jag som inte är överviktig har andra problem. Jag röker och kan inte sluta .. med förståndet förstår jag att det är den första tiden som är värst, att jag bara behöver ta mig i kragen och stå ut i någon månad för att det ska bli något så när lätthanterligt.

Men jag KAN INTE!!!

Och så är det väl med mat också antar jag?

Så om någon erbjöd mig en övervakad vistelse på Mariefredsanstalten så att jag slapp bestämma själv ... skulle jag ta den chansen då??

Och .. ta mig sjutton .. det skulle jag nog göra!! Vinsten är ju enorm i förhållande till lidandet .. men då vill jag inte ha några tv-kameror med, det är väl det som är det största problemet??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar