tisdag 9 februari 2010

Yta och innehåll???

Om vi nu ska begränsa vår valfrihet till två allianser så är väl det minsta vi kan begära att de är överens inom respektive allians??

För hur vi än vänder oss så är det väl så att vi i september kommer att ha en statsminister som antingen heter Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt .. oavsett om vi sympatiserar och tror mer på något av de andra partierna.

Och vad vi än tycker om den borgerliga Alliansen, så har de i alla fall varit konsekventa och haft en gemensam politik. Hur det än ser ut bakom kulisserna så har det varit ett enat gäng som framträtt i debatter och i media.

Jag känner en osäkerhet inför den rödgröna alliansen och bristen på ekonomisk redovisning och det känns inte bra att en av tre anser sig vara fri att ställa egna krav eller föra en egen politik. Det har ingenting med partitillhörighet att göra .. det är mer som att köpa en begagnad bil och upptäcka att den inte är registrerad på firman och därmed inte omfattas av garantin.

Så vad kan jag göra för att utöka min valfrihet?? Inte ett dugg .. det enda jag i dagsläget sysselsätter mig med när det gäller höstens val är att fråga mig själv ..

.. vilken av de här grupperingarna skulle jag låta få ansvaret för min egen privatekonomi under fyra år???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar