torsdag 11 februari 2010

Jag vägrar att bli nonchalerad av en snorvalp ..

.. som inte ens kan stava till service.

Amelia Adamo skriver en debattartikel i Aftonbladet i dag om att "Köpstarka 50-plussare vill inte bli negligerade". Det har hon rätt i, men jag tror inte att några kvinnor som passerat gränsen mellan sexobjekt och "vanlig" kvinna vill det .. oavsett ålder.

Jag minns exakt den dagen jag insåg att jag passerat gränsen mellan synlig och osynlig. Den dagen då jag befann mig innesluten i den grå och osynliga massa som kallas "äldre kvinnor"!

Jag traskade in på JC och botaniserade bland roliga kläder och hittade en hoodie som passade perfekt och bakom kassadisken stod han .. guds gåva till kvinnorna!! En ung man som förmodligen gjorde sina första erfarenheter som anställd.

Han talade i telefon.

Med en kompis!!

Med mig bara några meter ifrån ryggen, som han vände mot mig, berättade han om helgens händelser och de kommande dagarnas begivenheter och jag fick en liten ömhetskänsla i modershjärtat och väntade överseende. Och väntade, väntade och väntade allt mindre tålamodigt.

Till slut var samtalet slut, han lade på luren och ... GICK sin väg!!

Jag är en snäll människa, blir sällan arg, men när jag blir arg .. då blir jag ARG!!!!!!

Det tog inte mer än 2-3 snabba långa kliv innan jag greppade honom i axeln, vände honom mot mig och väste argsint .. TYCKER DU ATT JAG ÄR FÖR GAMMAL FÖR ATT HANDLA I DEN HÄR AFFÄREN!!!

Han blev rädd. Med all rätt, och det var en liten pojke som snabbt tog betalt och ursäktade sig .. och det märkliga är inte att han kommer ihåg mig fortfarande efter flera år .. utan att just han alltid kommer älgande när jag handlar. Trevlig, glad och serviceminded.

3 kommentarer:

 1. Ha, ha, vilken härlig och sedelärande berättelse!
  1. Du satte ner båda fötterna och slog nävarna i bordet.
  2. Han tog lärdom av läxan.

  Det är lätt att se hela scenen framför sig. Jag är som du, det är ytterst sällan jag blir sådär riktigt arg, men när det händer är det oftast av just en liknande anledning. Någon form av nonchalans jag blir utsatt för. Eller om jag känner mig lurad. Då kan jag ta till storsläggan för nåt som egentligen är en struntsak.
  Sen tror jag man blir bättre och bättre med åren på att inte ta sk*t, i alla fall är det så för mig. Bättre sent än aldrig!

  SvaraRadera
 2. Men Any vad menar du med steget från sexobjekt till äldre kvinna?Finns ingen gräns, se på mig ett äldre hondjur och sexobjekt(när jag vill)på rasande väg mot sextio.Det finns inga sådana steg man är alltid sexig som kvinna.

  SvaraRadera
 3. AGNETA .. det finns ingenting som får mig att gå i taket som att bli behandlad som sk*t eller bli avsiktligt förd bakom ljuset .. då blir jag hämndlysten, arrgghhh och fruktansvärt otrevligt ... för att inte nämna långsint!!!

  GRANNY .. i vissa lägen hjälper det inte HUR sexig jag själv känner mig .. i just det här läget var jag OSYNLIG, könlös och meningslös ... och SKITFÖRBANNAD!!!!!!!!

  .. vilket i och för sig kanske var rätt sexigt? ;-)))

  SvaraRadera