tisdag 2 februari 2010

Man ska nog inte twittra ..

.. när man samtidigt vill belysa sin utsatta situation i media??

Jag är fullständigt övertygad om att Alexandra mår precis så dåligt som hon beskriver i Aftonbladet, men när jag av en händelse hittade hennes twittersida så blev jag nog lika betänksam som Rivère och Axén. Men till skillnad från dem så besinnade jag mig och insåg att om någon ska klandras så är det inte Alexandra utan Aftonbladet som utsätter henne för allmänhetens granskning utan att varna henne för följderna.

Först efter det att en flashbacktråd har öppnats har någon fått upp ögonen och avslutat hennes twittersida där hon tidigare glatt berättat hur hon skottar snö, skurar golv och storstädar, högtryckstvättar och besöker Busborgen med sina barn.

Inlägg som "Städar ur källaren som gud glömde. Städat en hel helg i princip och det märks inte alls .. Kul kul 3:38 AM nov 30th,2009" och "Renoverar man hela dagen och städar halva natten .. Hur stora är oddsen för att man kommer ur sängen glad och frisk i kroppen? 12:29 AM dec 1st, 2009" .. ligger liksom lite i vägen när hon uppger att hon inte har den "fysiska styrkan att ta mig till behandlingar som behövs."

Jag tycker synd om Alexandra som hänsynslöst utnyttjas som typfall i sjukförsäkringsdebatten av BÅDE Aftonbladet och Rivére & Axén!

6 kommentarer:

 1. "Renoverar man hela dagen och städar halva natten .. Hur stora är oddsen för att man kommer ur sängen glad och frisk i kroppen? 12:29 AM dec 1st, 2009"

  Weeeeell, jag jobbar drygt heltid och vare sig min själ och kropp skulle palla med hennes schema... Fast jag jobbar ju förstås. Drygt heltid. Jag kanske skulle orka med det om jag inte jobbade?
  Det låter skumt, ja :-(
  Vilket ju är synd för det FINNS en massa sjuka människor som hamnar i kläm och det sista de behöver är sånt som verkar tveksamt :-/

  SvaraRadera
 2. Ja, visst blir man lite förvånad av att läsa hur bra det går att sköta vardagen .. men inte att uppsöka möjligheter till behandling???

  Men det är inte Alexandra som ska klandras .. hon fick en chans att skriva i en stor tidning och hoppas kanske på en framtid som skribent, vad vet jag? Men Aftonbladet borde ha kollat upp bättre vad som skulle dyka upp och förvarnat henne .. eller valt någon annan att skicka fram som "typexempel". Men det kanske inte fanns någon annan som ville ställa upp ...???

  SvaraRadera
 3. Utan att känna Alexandra personligen så vet jag att hon flyttade (p g a utförsäkringen) före jul. Då har man kanske inte så mycket till val än att bita ihop och se till så allt blir packat, städat och klart. Sedan har ju de flesta, friska som sjuka, bättre och sämre dagar och som sjuk vill man kanske inte alltid framhålla hur dåligt man mår utan fokusera på det "normala" i kontakter med omvärlden.

  Men visst kan jag hålla med om att det kan låta underligt.

  Det värsta med de nya sjuka reglerna är att de som mår allra sämst, men som ändå blir skickade till arbetsförmedlingen inte ens orkar göra sin röst hörd. Hur skall allmänheten någonsin förstå om de människor det är mest synd om inte KAN höras, och de andra inte blir trodda??? Läs t ex denna länk: http://utforsakrad.blogspot.com/2010/01/oppet-brev-fran-en-overlevare.html

  mvh Ingela

  SvaraRadera
 4. Jag ifrågasätter inte på något vis Alexandras diagnos eller behov av fortsatt sjukskrivning .. det vet jag för lite om. Men genom att läsa hennes twittersida ifrågasätter jag hennes vilja till behandling och återgång till arbetslivet.

  Jag vet av egen erfarenhet att livet kan bli så tungt, besvärligt och svårt att leva att man tappar all motivation och blir apatisk. Då är det ju extra viktigt att ta emot den hjälp som erbjuds och inte på förhand förkasta alla förslag till lösningar.

  När det gäller de som inte KAN rehabiliteras eller KAN återvända till arbetsmarknaden så beklagar jag verkligen att Alexandra fått så stort utrymme i media. Det är något jag klandrar enbart Aftonbladet för.

  SvaraRadera
 5. Hej min vän! Tittade in för att kolla om sugen kommit fram. Den verkar ha hittat hem. =)
  Ha en bra dag!
  Kram =)

  SvaraRadera
 6. Åhhh .. du är tillbaka, med sug och allt!!! Vet du, den här platsen känns verkligen som HEMMA nu!!

  KRAM :-)

  SvaraRadera