onsdag 17 februari 2010

Köp röster som sossarna i Oxelösund .. på skoj!!

Det svenska blodet svallar rött och hett och det svenska folket kräver siffror, redogörelser och helst huvuden som ska rulla när det gäller avslöjandena om hur det gått till vid Moderaternas provval.

Det är alltid lika intressant att se media spela på det instrument som svenska folket är!

Och man kan ju tycka att hela historien är ett tydligt exempel på hur taffliga och osmidiga våra politiker är. I Södermanlands Nyheter kan vi som har papperstidningen läsa om Socialdemokraten och ordföranden i utbildningsnämnden Britta Bergström som har försökt värva medlemmar till partiet och lovat stå för medlemsavgiften ... men det var ju bara ett skämt, anser hon själv.

Så det som är en näst intill kriminell handling för den ene är alltså ett skämt för den andre???

Britta Bergström får frågan om varför hon erbjudit sig att betala andras avgifter och svarar ..

.. Hos en del har jag fått en känsla av att de skulle vilja vara medlemmar och då har jag känt att jag ville bjuda på avgiften ...... Jag har sagt det på skoj. Nackdelen med mig är att jag är en skojare.

Aha .. det är så det går till!!! Då kanske de utpekade moderaterna också gått omkring och känt på sig .. på skoj??

2 kommentarer:

  1. Tacka vet jag den tiden -långt in på 80talet - då var det inga som helst bekymmer med medlemsvärvningen alls. Man var automatiskt med i S bara för att man var med i facket. Det var tider det och man behövde inte tänka på att betala medlemsavgiften heller den drogs vid källan samtidigt med fackavgiften. Jag minns min ljuva (politiska) ungdom, jag minns den som igår......

    SvaraRadera
  2. hahaha .. just det systemet fick mig att går ur facket under en tid i protest mot att tvångsutnyttjas politiskt!! Ett BROTT mot den fria viljan och åsiktsfriheten .. jag var MYCKET upprörd och det var mina fackföreningsanslutna arbetskamrater också .. mot mig!!! :-D

    SvaraRadera