lördag 13 februari 2010

Sluta telefonrösta på TV4!!!

TV4 och deras sponsorer har uppenbara problem med kvinnor som passerat åldersstrecket .. var det nu ligger?? När det gäller TV verkar det nästan ligga osannolikt låg??

Men vad spelar det för roll om den ena kvinnliga programledaren efter den andra träder fram och berättar om åldersdiskriminerande behandling??

Det gör inte den allra lilla minsta skillnad ... det är ju precis det som diskvalificerar dem, gnälliga kärringar med åsikter!!

Den enda sårbara punkten på en kommersiell jätte är rakt i hjärtat ... i plånboken!!

Så vi som känner oss avvisade, osynliggjorda och ovälkomna borde sätta ner foten och vägra lyfta telefonen och rösta när det dansas, sjungs eller bjuds ut på något annat sätt.

.. och jag tycker inte att vi ska lätta på plånboken för att barn och barnbarn ska få göra det heller!!!

6 kommentarer:

 1. Skulle det inte kunna vara så att Elisabet Höglund och Malou von Sivers är prententiösa, högtravande, tråkiga och rent ut sagt skitdåliga programledare, alldeles oavsett ålder och kön? När jag sett program med MvS och EH har jag aldrig funderat över om de är fula eller gamla. Istället har jag slagits av hur dåligt pålästa de är, hur de sitter och läser innantill och nästa verkar vägra att ta in svaret på frågorna eftersom de har fullt sjå med att läsa nästa fråga och nicka initierat för att ge sken av att fatta ett skit av vad samtalet handlar om.

  För övrigt tycker jag att det är konstigt att det som på alla andra arbetsplatser kallas för pension (att folk får sluta när de fyller 65) på tv går under beteckningen "åldersrasism".

  Vad är det förresten? Jag kanske missade något i skolan, men jag trodde att ordet rasism kom från ordet ras och därför bör ha något med rastillhörighet att göra. Åldersdiskriminering skulle man kunna kalla det, men inte när det gäller EH och MvS som är så inkvoterade en människa kan bli. Vore de inte kvinnor hade de fått sparken för länge sedan. Ta Harald Treutiger t ex. Han har också gnällt över diskriminering, men han fick kicken från SVT och sitter nu på TV28++ eller någon annan kanal som ingen vet hur de ska ställa in. Hade han varit kvinna kanske han också hade fått göra en säsong Förkväll i TV4.

  SvaraRadera
 2. Jo visst kan det vara så! En del människor är svåra att samarbeta med oavsett ålder ... men efter att ha följt bloggeffekterna av Elisabeth Höglunds "time-out" så har jag reagerat över alla negativa tolkningar av just ordet gammal.

  Och i Elisabeth Höglunds fall .. (och jag tror visst att hon är en jättedålig lagspelare) .. så visste väl TV4 vem hon var, vad hon gjort och stod för och vilken tittargrupp hon skulle attrahera .. VARFÖR i allsin dar anställde dom henne alls????????

  Till slut så hade ju TV4 den goda smaken att gå ut och tala om att de hade en oönskat stor andel äldre tittare som de ville byta ut mot yngre.

  Tittargruppen 50+ var inte rätt målgrupp för sponsorerna/reklamköparna .. vilket jag tycker är en ren förolämpning mot den åldersgruppen!!

  SvaraRadera
 3. "visste väl TV4 vem hon var, vad hon gjort och stod för och vilken tittargrupp hon skulle attrahera .. VARFÖR i allsin dar anställde dom henne alls????????"

  Svar: Kvotering.

  För övrigt har varken Höglund eller von Sivers fått sparken (bara Gud vet varför). Höglund sa upp sig själv från SVT för att cheferna skulle bli ångerfulla, kalla till krismöte och ge henne ett eget program. Så blev det självklart inte. Istället tackade de för gåvan med öppna armar och efter DET började Höglund gnälla om diskriminering. Inte heller från TV4 fick hon sparken, men efter att ha gått ut och kritiserat sin arbetsgivare i varenda riksmedia förra veckan tyckte hennes chef att det var läge för en time-out. Hade jag en anställd som gick ut i tidningarna och kallade mig världens sämsta arbetsgivare skulle jag också bli lite purken. Jag är en fredlig person, men hade ändå övervägt att komplettera sparken med en käftsmäll i det läget.

  Och von Sivers får nya uppdrag hela tiden, i program som vänder sig till hjärnsvaga kulturpretton, så vad hon har att gnälla över kan jag inte begripa. Redan i TV4:s premiärprogram för 20 år sedan (?) tittade hon oftare i fel kamera än i rätt. Hade jag varit TV4-chef hade hon fått gå redan då, saknad av ingen.

  Jag är lika negativ till diskriminering som någon annan, men detta är INTE utfall av diskriminering utan istället mediaföretagens självklara rättighet/skyldighet att höja kvaliteten.

  SvaraRadera
 4. Det jag reagerar emot är inte "åldersdiskriminering" av vissa namngivna kvinnor som går ut i media .. utan TV4:s uttalanden om det negativa i att tittargruppen 50+ ökade under Elisabeth Höglunds tid .. samt att det är en åldersgrupp som sponsorerna helst inte vill vända sig till.

  Eftersom de nya pensionärerna i landet också representerar den köpstarkaste gruppen konsumenter så tycker jag att det är ett märkligt uttalande .. och som en följd av det borde den åldersgruppen inte heller gynna kanalen ekonomiskt genom telefonavgifter. Det är väl ganska rimligt, eller??? ;-)

  SvaraRadera
 5. Jodå, det är fullt rimligt. Jag har förresten aldrig fattat vem som vill betala 9,90 kr för att rösta i en musiktävling. Det är inte jättemycket pengar, men roligare kan man ha än att vara en röst av tiotusentals i en tävling där man mer eller mindre skiter i vem som vinner.

  Precis som du skriver är 50+ en köpstark grupp, så jag tycker att det är konstigt om TV4 vill undvika dem. Jag har inte sett många minuter av Förkväll, men det lilla jag har sett tyder på att det är just äldre kvinnor man vänder sig till, SVT:s kafépublik liksom. Att två av tre programledare är 50+ tyder ju också på det.

  Min gissning är att journalisterna som rapporterat om denna "diskriminering" väljer att vinkla frågor och svar på ett sätt som ska piska upp önskvärd stämning. Sedan underlättas det naturligtvis av att Höglund och von Sivers gillar att ta på sig offerrollen.

  SvaraRadera
 6. Usch .. nu verkar vi blir rörande överens om allting??? För jag tycker också att själva idén med telefonröster är så vansinnig att jag inte fattar att någon vill slänga bort sina pengar på det. Titta bara på Melodifestivalen, statsfinansierad tv och hur många röstningsmoment som helst .. det verkar blir ett nytt varje år!?

  Jag får kika in på din blogg och så om du kan provocera fram ett nytt kommentarssamtal i ditt nästa inläg?? För ditt senaste var ju också om Elisabeth Höglund .. ;-)

  SvaraRadera